Nedlæg hjemmeværnet

 Efter endt besøg på Hjemmeværnets kaserne i Nymindegab sidder man med en rigtig dårlig smag i munden.
Når man som jeg har oplevet utallige kaserner i hærens regi som mildest talt er forsømte og hvor soldaterne må bo på 12 mands stuer, er det en helt anden verden, på en hjemmeværnskaserne.
Enmandsstuer med eget bad/toilet, boxmadrasser og fjernsyn er standarden.
Jeg bliver pinlig over de forhold som vores soldater i det rigtige forsvar skal leve under, når man sammenligner med hjemmeværnet.
Når man gentagne gange hører eksempler på konstabler som skal udsendes til Afghanistan og ikke engang kan få lov til at øve med de våben som de skal bruge, er det en skandale, at hjemmeværnet har råd til sådan en luksus.

Fokus bør først og fremmest være på de tropper som skal udsendes til internationale missioner og i det spil, bør man se på en forældet institution som hjemmeværnet.

Hjemmeværnet havde sin relevans under den kolde krig, hvor en reel fare for invasion fra Sovjet var overhængende.
Jeg anerkender fuldt ud de frivillige i Hjemmeværnet som ønsker at hjælpe til festivaler, koncerter, byfester mfl, men jeg kan ikke se, hvorfor det nødvendigvis skal være i offentligt regi.
I England såvel som i USA er charity work langt mere udpræget og jeg forestiller mig en lignende fremtid for det danske hjemmeværn uden den militære del, med fokus på det civile arbejde.
Til næste år er det Hjemmeværnets 60 års fødselsdag, dette bør vi fejre ved at omstrukture denne til en civil enhed uden et militært arbejde.
Pengene som derved spares kan passende gå til de trængte militære enheder i hæren som er pressede af det øgede danske engagement i bl.a. Afghanistan.
Derfor mener Venstres Ungdom, at Hjemmeværnet bør omstruktureres til en civil organisation som har til opgave at hjælpe almennyttige formål som værnet allerede i dag údfører, dog uden offentlig støtte.