Nedlæg velfærdsministeriet

Alt for længe har staten taget patent på vores velfærd. Alt for længe har vi måtte findes os i for dårlige standarder i den offentlige sektor. Alt for længe er den personlige frihed blevet undermineret i velfærdens tegn. Det er på tide at give borgerne deres frihed tilbage, tage bladet for munden, og nedlægge velfærdsministeriet.

 

Hvem er i grunden bedst til at bestemme om dit barns børnehave skal have madordning eller udflugter? og hvem er bedst til at bestemme om din farmor vil i bad 4 gange om ugen, eller gå til bingo? Hvis man skulle tro den umiddelbare folkelige og politiske opbakning til Velfærdsministeriet, ville man sige Karen Jespersen, men kan det nu også være rigtigt?

 

Sidste valgkamp kom i høj grad til at handle om velfærd. Debatten blev skudt i gang af Socialdemokraterne under overskriften ”Velfærd eller Skattelettelser,” Anders Fogh svarede igen ved at sige “De to ting er ikke hinandens modsætninger, men hinandens forudsætninger.”

 

Det lykkedes vist aldrig Anders og Helle at blive enige om Velfærd og Skattelettelser var modsætninger eller forudsætninger, men de var enige om én ting, jo mere velfærd desto bedre. Statsministeren kvitterede for genvalget ved at oprette Velfærdsministeriet – et ministerium affødt af populisme og grådighed.

 

Velfærdsministeriet er blevet et symbol på at borgernes velfærd og luksusgoder er blevet et offentligt anliggende, og det gælder om at få en så stor bid af kagen som muligt. En udvikling man som ansvarlig og frihedselskende samfundsborger må vende sig på det kraftigste imod.

 

Velfærd er en privat sag. Det er hverken op til staten at prioritere eller finansiere almindelige borgernes velfærdsydelser. Det er at gøre borgerne en bjørnetjeneste, når staten overtager ansvaret for selv basale hverdagsopgaver, og det vil give bagslag på den lange bane. En stærk befolkning er en selvstændig befolkning. Jamen hov – Har folk det ikke udmærket som det er  i dag? Måske, men det er som en fuglemor der ikke skubber sin unge ud af reden, for at lære den at flyve, den har det sikkert udmærket, men den ved heller ikke hvad den går glip af.

 

Velfærdsministeriet bør nedlægges, vi skal stoppe med at pylre om de mennesker som sagtens kan klare sig selv, og i stedet fokusere på de som virkelig har det skidt – de psykisk syge, narkomaner og børn som lider overlast.

 

Giv Velfærdsministeriet tilbage til de udsatte grupper.