Reportage: Kick-off i Roskilde

”VU – DIN VEJ TIL SUCCES!” er overskriften på VU’s skolestartskampagne, der i skrivende stund er i fuld gang. Forleden var der officielt kick-off på kampagnen i Roskilde og Holbæk – og det gik ikke stille for sig.

 

Lokale medlemmer fra VU Roskilde og en række medlemmer fra VU’s forretningsudvalg (Martin P, Martin L, Marie Bjerre, Frederik SS, Anders J og undertegnede) mødtes alt for tidligt på Roskilde Station. Normalt kan det godt være lidt tungt at føre kampagne om morgenen, men den medbragte boomblaster formåede hurtigt at kække vores humør betragteligt op. Om det var musikken eller vores smil, der gjorde, at byens unge nærmest rev materialet ud af hænderne på os skal være usagt, men det gik rigtigt godt. Imens vi var i gang, så kiggede lokalsprøjten sørme også lige forbi, hvilket udmøntede sig i en fyldig forsidereportage.

Senere på dagen satte vi kursen imod et af de lokale gymnasier, hvor vi havde fået tilladelse til at ”propagandere” overfor eleverne i en spisepause. Det gjorde vi naturligvis i stor stil, og ingen var vist efterfølgende i tvivl om, at VU er i en klasse for sig. Specielt Martin Lunell var denne dag i hopla – og det kunne de færreste hunkøn stå for, sjældent har jeg set en mand dele så meget VU-materiale ud.

 

På det næste gymnasium var interessen også helt overvældende, og et stort antal elever droppede kantinekøen til fordel for en debat med os. Nogle var enige med os – andre var ikke, men politik blev der diskuteret masser af. Vores aktioner i Roskilde har efterfølgende også resulteret i et par nye medlemmer, så det kan helt sikkert betale sig at føre kampagne.

Ud på eftermiddagen satte Frederik SS, Nanna J og undertegnede kursen imod Holbæk, hvor den lokale VU-forening deltog i et by-night arrangement, dvs. at hele Holbæks bymidte var fyldt med mennesker og butikkerne var åbne. Bevæbnet med flyers, bolcher, god musik og et bordfodboldbord gik vi i gang med at markere os. Køen ved vores bordfodboldbord vidnede om, at det var et populært tiltag og alle interesserede fik et par liberale bemærkninger med på vejen.

 

Det meste af dagen er blevet foreviget på kamera, så vi senere på måneden kan lancere en videoreportage. Så du kan godt begynde at glæde dig. Og her til sidst en opfordring: Kom ud på gader og stræder – det er fedt at føre kampagne!