Løb tykke, løb!

Kære folkeskoleelever samt forældre hertil.

Dansk politik er ude af kontrol og begrebet biopolitik ser ud til at blive mere og mere aktuelt for hver dag, der går. Hver gang, der er et problem, kan man se en eller anden tosse og/eller ekspert udtale sig om, “jamen det er da også helt forfærdeligt, at politikerne ikke gør noget ved det”.  Og skulle DR ikke lige kunne finde en ekspert, kan de helt sikkert få en yderst objektiv og kvalificeret mønsterborger, som f.eks. Valdemar Markussen fra Hyskenstræde, til at sige, at “det er samfundets skyld”.  Hvad der er endnu værre er, at politikerne rent faktisk reagerer på disse uudholdelige opråb, hvor ingen mennesker tilsyneladende kan huske, hvordan man agerer frit og tager en beslutning selv.

Et af de helt store ofre for tiden er den danske folkeskole, hvor diverse råd og interesseorganisationer mener, at staten skal lave folkeskolen om til en opdragelsesanstalt, hvor de lærer om “den gode livsstil”. Èn ting er, at vi allerede har en stat, der definerer, hvad almen dannelse er, men nu skal ensretningen tages op på et højere niveau, hvor folkeskolen som institution skal masseproducere unge mennesker, der har den samme, “rigtige” livsstil. Hvad er så den rigtige livsstil, spørger du om? Bare rolig – det skal du slet ikke tænke på, for det er jo sådanne spørgsmål Sundhedsstyrelsen og andre fantastiske, offentlige instanser tager sig af.

I længere tid har “gratis” mad været undervejs, og flere politikere ønsker en lovgivning, der præciserer, at børn har ret til et sundt måltid mad om dagen – finansieret af det offentlige vel og mærke. Nu er vi kommet et skridt videre, og politikerne diskuterer, om der skal en times motion på folkeskoleskemaet hver evig eneste dag, fordi der er alt for mange tykke børn.

Vi kan efterhånden konkludere, at forældrenes vigtigste opgave i fremtiden bliver at kontakte den verdensberømte stork, så der fortsat kommer nogle børn. Livsstil, læren om rigtigt og forkert, praktiske ting – såsom måltider og meget andet, har vi åbenbart nogle daginstitutioner og et uddannelsessystem, der skal tage sig af.

Sarkasmen er vist tydelig for enhver, men hermed ikke sagt, at en skole ikke må indføre tilbud, en filosofi eller principper, der gør netop denne institution attraktiv for forældre og elever. Om det så er scientologi, slankekure til tykke børn, grøn the til de colaafhængige eller noget helt tredje er sådan set underordnet, men det er præcis denne tankegang, vi liberale ønsker og støtter. I sådan en situation har forældrene netop selv valgt, hvilken livsstil eller skolefilosofi de foretrækker, men der er meget langt herfra og til at vælge én fælles, korrekt levemåde fra centralt hold, som staten implementerer, integrerer og indoktrinerer gennem vores fælles folkeskole. Det næste bliver statsbestemt, obligatorisk vejning hver mandag og dannebrogsfarvede skoleuniformer til alle landets elever.

Så kære elever og forældre – udover manglen på principper og moral, når man sådan griber ind i den private sfære, bør vi også overveje situationen som et spørgsmål om prioritering. Mon ikke halvtykke, colaafhængige Mikkel kommer i anden række, når vores folkeskole har store problemer med f.eks. analfabetisme, banderekruttering, hærværk og andet guf, der findes til glæde og gavn for typer som den kære Valdemar, men som vi andre alt for ofte fortrænger.