Populismens pris

Der er kommet mange resultater frem i løbet af dagene ovenpå det nu overståede kommunalvalg for 2009. De nu 98 kommuner har valgt de kandidater, der skal repræsentere deres kommune og de 5 regioner har ligeledes valgt de kandidater, der skal repræsentere regionen.

Ét resultat, der dog var meget iøjnefaldende og som igen med tydelighed illustrerer Folkesocialisternes populistiske ageren, er den udtalelse som lederen af Folkesocialisterne, Villy Søvndal kom med under et interview på DR 1 i løbet af valgaftenen:

Jeg citerer ordret: ”Det er lige meget og vi går til højre eller venstre – bare vi går fremad”.

Udtalelsen er en tydelig indikation på, at den store socialistiske hersker Villy Søvndal, er langt mere optaget af ministerbiler end konkret politisk indhold. Fra at være et meget svagt, men holdningsbaseret parti, placeret meget yderligtgående på den socialistiske side, altså til venstre for socialkammeraterne, har Villy nu formået at omsætte partiet til et populistisk magtbegærligt projekt, drevet af jagten på politisk indflydelse og ministertaburetter. Det er pludselig underordnet, om det politiske indhold antager en placering som værende højre eller venstreorienteret, så længe det giver pote i forhold til fremgang i vælgerskaren.

I Venstres Ungdom roser vi Villys ærlige udtalelse omkring sit eget partis indholdsløse politik, men mener samtidig at det er et udtryk for vælgerbedrag, at man skifter politik som vinden blæser, i håbet om at komme til magten. Populismen har sin pris, og den må de mange vælgere desværre betale, som i håb om en socialistisk venstreorienteret politik sætter deres kryds ved Villy og hans kammerater. Vi kan derfor kun opfordre den menige vælger til ikke at sætte deres stemme ved Folkesocialisterne – nu mindre de, som Villy, mener at målet helliger midlet!

Det skal derfor blive interessant at se hvor langt Villy er parat til at gå for at gøre Folkesocialisterne regeringsdueligt? Med den seneste udmelding i gårsdagens interview et det tydeligt for enhver at partiet igen, igen har holdt politisk udsalg på alle hylder.

For kommentarer eller spørgsmål kontakt Venstre Ungdoms kommunalpolitiske ordfører Lea Stentoft på 27 20 65 38 eller på lea@vu.dk