Al Gore sagsøges for bedrageri – og medierne er ligeglade

Som nogen af jer måske så på 180grader.dk for en månedstid siden var denne meget interessante historie oppe at vende. Det er imidlertid også det eneste sted i de danske medier, hvor man har kunnet læse denne historie.

Det handler om, at John Coleman, grundlæggeren af Weather Channel og med ham 30.000 amerikanske forskere, heriblandt 9.000 ph.d’ere, har sagsøgt Al Gore for finansielt bedrageri. Nærmere bestemt at hans arbejde for at føre verdens ledere til at bruge store dele af deres budgetter på at mindske udledningen af CO2 er ukorrekt.

Der er imidlertid to interessante elementer i denne historie. For det første det oplagte: At Al Gore sagsøges af 30.000 forskere. Det er alligevel en del mennesker, der med viden om det videnskabelige grundlag (må man formode), der mener, at Al Gore tager fejl.

Det andet element er, hvordan denne historie er blevet modtaget af medierne. Man burde mene, at en sådan overskrift, som denne artikel har, burde være en lækkerbisken for ethvert nyhedsmedie, men meget få medier har skrevet om historien.

Af de store amerikanske medier er det kun FOXNews, der har taget imod historien, mens det i Danmark kun er 180grader.dk, der har turdet tage fat i denne historie.

Det ville ellers være en oplagt mulighed for at lave en kritisk journalistik af fænomenet Al Gore, der med Nobels Fredspris og stor international autoritet har stor indflydelse på den offentlige debat.

Sørgeligt er det, at en sådan chance for at problematisere en følelsesladet, til tider dommedagsprofetorisk, aktør ikke bliver taget op i stor skala. Men nu er den i hvert fald taget op på VU.dk.

Links til yderligere undersøgelse:

John Coleman på FOX News (youtube video)

John Coleman kommentarer om Global Opvarmning (.pdf)

Artikel, hvor Coleman beskriver hvorledes mange forskere og politikere bedrages af Al Gore