Venstres Ungdom: Dansk Folkeparti og SF går terroristernes ærinde

Efter terrorangrebet mod Muhammed-tegneren Kurt Westergaard har Dansk Folkeparti og SF krævet stramninger af terrorloven. DF vil gøre det lettere at udvise folk uden en dommerkendelse, mens SF har krævet et forbud mod at surfe efter bombemanualer og videoer af halshugninger.

Denne udvikling bekymrer Venstres Ungdom, som kræver at Venstre sætter foden ned og siger stop.

Landsformand, Jakob Engel Schmidt, udtaler:

”Strammes terrorlovgivningen yderligere er Danmark et skridt nærmere en status som Europas første moderne politistat. Det er dybt ironisk at danske soldater dagligt sætter livet på spil for demokrati og menneskerettigheder, når politikerne på Christiansborg vil gennemføre lovgivning der strider imod helt fundamentale menneskerettigheder.

Landsformand, Jakob Engel Schmidt, fortsætter:

”DFs forslag er vand på terroristernes mølle. Gennemfører vi forslaget og opgiver respekten for basale retsprincipper og menneskerettigheder, blot for vores egen sikkerheds skyld, så har terroristerne vundet.  Venstres Ungdom vælger frihed frem for falsk sikkerhed og opfordrer  regeringen til at afvise Dansk Folkeparti frihedskrænkende forslag”.

De unge Venstreløver frygter udviklingen og håber, at Venstre står fast selvom både Socialdemokraterne og Konservative har udtrykt sig positivt overfor især SF’s forslag om terrorsurfing på internettet.

Landsformand, Jakob Engel Schmidt, slutter:

Selvfølgelig skal der ikke indføres forbud mod at surfe på nettet – heller ikke efter ”terrorrelaterede” emner. SF’s forslag leder mine tanker tilbage til DDR-tiden med statslig overvågning af alle borgernes aktiviteter,”

For kommentarer eller mere information kontakt da Landsformand Jakob Engel Schmidt på telefon 40 40 51 51 eller pr mail js@vu.dk