VU: Ligegyldig symbolpolitik fra Lars Barfod

Justitsminister Lars Barfods forslag om at fordoble straffen for at tvinge kvinder til at gå med burka er ligegyldig symbolpolitik. Venstres Ungdom formand, Jakob Engel-Schmidt mener, at ”justitsministeren spilder sin tid på ligegyldig lovgivning og må have vigtigere ting at tage sig til”.

Han fortsætter:

”Lars Barfods forslag er gennemført symbolpolitik uden større relevans. Tvang er i forvejen forbudt, og igen er endnu blevet dømt for at tvinger kvinder til at gå med burka. Jeg er helt sikker på, at justitsministeren kan bruge tiden bedre på at bekæmpe bandekrigen, end et bomuldsstof, som meget få kvinder bærer til daglig”

Han slutter:

”Det konservative Folkeparti har tidligere brændt fingrene på burka-debatten. Da det aldrig klogt at gå tilbage til en fuser, vil jeg opfordre ministeren til at droppe forslaget, og fokuserer på emner af større samfundsmæssig relevans”.

Kontakt VU-Landsformand, Jakob Engel Schmidt, på tlf. 40405151 / js@vu.dk for yderligere kommentarer