VU: Hvem skal fyres, Helle?

Socialdemokraterne og SF har netop fremlagt et ligestillingsoplæg, hvor de kræver kønskvoter i erhvervslivet. Private virksomheder som ikke indenfor kort tid får indlemmet minimum 40 % kvinder i deres bestyrelser kan se frem til betydelige økonomiske sanktioner.

Overraskende nok overholder Socialdemokraterne ikke selv deres kønskvoter. Ledelsen i Helle Thorning-Schmidts folketingsgruppe består af 2 kvinder og 4 mænd, hvilket er under 40 %.

”Venstres Ungdom opfodrer Helle Thorning-Schmidt til at tage sin egen medicin og fyre et af de mandlige ledelsesmedlemmer, så der bliver kønsmæssig balance i den socialdemokratiske ledelse”, siger Jakob Engel-Schmidt, Landsformand for Venstres Ungdom.

Han fortæller, at Venstres Ungdom reagerer på den socialdemokratiske dobbeltmoral ved at lancere kampagnen ”Hvem skal fyres, Helle?”:

”Jeg synes det er utroligt dobbeltmoralsk, at Socialdemokraterne kræver kvoter for erhvervslivet, men ikke selv kan finde ud at det med ligestilling”, siger han

Kampagnen er målrettet landets uddannelsessteder og går i luften fra i morgen tidlig.

Jakob Engel-Schmidt forklarer:

”VU synes det er dybt problematisk, at venstrefløjen vil blande sig i hvem, der skal lede private virksomheder. Det er vigtigt at huske på, at virksomhederne er ejet af deres aktionærer og ikke politikerne. Heldigvis fungerer private virksomheder sådan, at de sammensætter den ledelse, der kan sikre det højeste overskud. Vi tror ikke på, at køn og kompetence hænger sammen, hvorfor dygtige kvinder nok komme ind i bestyrelseslokalerne, uden at S og SF behøver at skubbe på”.

Jakob Engel-Schmidt slutter:

Når Helle Thorning-Schmidt vil gøre sig til dommer over erhvervslivet, så skylder hun selv at gå forrest. VU glæder sig derfor til at se om det er Sass, Damm, Hansen eller Hækkerup, som skal fyres og erstattes af en kvinde”.