Skræmmekampagne, eller nødvendige spørgsmål?

I løbet af den sidste uge, har Venstre lanceret deres nyeste kampagne ”Bag facaden”, hvor de stiller en række opklarende spørgsmål rettet mod S og SF’s økonomiske politik. Spørgsmålene omhandler bl.a. mange af de ekstra udgifter som vælgerne kan vente sig, hvis en rød regering skulle komme til magten efter det nærtstående folketingsvalg. Eksempelvis spørges der, ”hvorfor skal nyuddannede der flytter til udlandet, skal betale op til 170.000 kr. tilbage til staten?” Ligesom der spørges, ”hvordan S og SF mener at kunne sikre tryghed ved at forøge gælden med op til 270 mia. kr.”

Dette er ganske sobre og relevante spørgsmål, som man skulle mene, at vælgerne kan forvente at få et klart svar på. Den røde blok har dog mødt disse spørgsmål med en mur af larmende tavshed, og de eneste udtalelser de er kommet med, har været et opråb om, at Venstre nu har begyndt en skræmmekampagne, der skal føre borgerne bag lyset.

Men kære Villy og Helle, hvis dette blot er en skræmmekampagne, hvorfor i al verden træder i så ikke frem, og besvarer de stillede spørgsmål? I løbet af de sidste 10 år, har regeringen i tide og utide måtte besvare diverse usaglige angreb. Så det var vel på sin plads, at I mander jer op, og tager til genmæle overfor disse saglige spørgsmål, som i skylder vælgerne et klart svar på.

Desværre ser det ikke ud som om, at man kan forvente et svar inden for den nærmeste fremtid. Pressen og det røde bagland ser ud til at affinde sig med en statsministerkandidat som har taget en forlænget sommerferie og ikke ønsker at stå på mål for egen politik.

”Bag facaden” er derfor på ingen måde en skræmmekampagne, det er nødvendige spørgsmål, som alle borgere bør have ret til at få et svar på. Derfor er det mere end nogensinde vigtigt at VU bliver ved med at stille netop de spørgsmål, som ingen venstreorienterede ønsker at besvare. For det er relevante kritikpunkter, som kan få stor betydning for fremtidens Danmark.

For mere info om kampagnen se: http://www.venstre.dk/bagfacaden/