Kontanthjælpsloft – Selvfølgelig!

Den røde regering har bebudet en afskaffelse af kontanthjælpsloftet, starthjælpen og en række krav til modtagere af offentlige ydelser.

Med disse ændringer fjernes incitamentet til at arbejde. Helt konkret betyder det, at et kontanthjælpsægtepar, med to børn der bor til leje, hvor den ene har mistet retten til kontanthjælp på grund af den tidligere VK-regerings 225-timers-regel, skal have et arbejde til over 30.000 kr. om måneden, for at familien får 1.000 kroner mere om måneden til sig selv. Et sådant ægtepar har altså ingen økonomisk interesse i, at finde sig et arbejde.

S-SF-R vil altså skabe et Danmark, hvor folk på kontanthjælp på ingen måde bliver tilskyndet til at tage sig et job. Men det har ikke kun dårlig indvirkning på den enkelte. Den borgerlige tænketank CEPOS fastslår nemlig, at beskæftigelsen vil falde med 2.500 mennesker, såfremt den røde regering gennemfører deres valgløfter. En sådan udvikling er i direkte modstrid med de lange taler om lavere arbejdsløshed, Helle Thorning-Schmidt og Villy Søvndal turnerede med i valgkampen.

Men ikke nok med, at forslaget vil skade beskæftigelsen og incitamentet til at arbejde: Det vil også blive dyrt! Det vil f. eks koste over en halv milliard kroner at afskaffe starthjælpen. Da den røde regering i forvejen har svært ved at få enderne til at hænge sammen, kan det kun betyde én ting: Højere skatter og afgifter, i verdens i forvejen hårdest beskattede land.

 Som vi alle ved er højere skatter en vækstdræber og vil medvirke yderligere til at reducere incitamentet for at stå op og gå på arbejde. S-SF-Rs forslag om en afskaffelse af kontanthjælpsloft mv. er altså en begyndelsen på en ond cirkel af politiske tiltag der kun skader beskæftigelsen, økonomien om lysten til at gøre en ekstra indsats.

Disse forslag, der er gemt bag flotte paroler om ”afskaffelse af fattigdomsydelser”, er med andre ord gift for Danmark og Danmarks fremtid.