Demonstration mod Rusland og Kina: Stop massakren i Syrien

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) og Venstres Ungdom (VU) afholder torsdag kl. 16 fælles demonstration foran den russiske ambassade på Østerbro. Ifølge de to ungdomsorganisationer holder Ruslands premierminister Putin hånden over Assad-regimet i Syrien, hvis fremfærd den seneste uge har kostet hundredvis af civile liv. De unge politikere kræver desuden, at Danmark bruger EU-formandskab til at lægge øget pres på Rusland.

Normalt er de politiske modstandere, men torsdag gør Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) og Venstres Ungdom (VU) fælles front ved den demonstration foran Ruslands ambassade på Østerbro. De to ungdomsorganisationer er dybt forargede over, at Rusland, sammen med Kina, i sidste uge valgte at nedlægge veto mod en FN- resolution, som fordømte Assad-regimets massakre på den syriske civilbefolkning. Det sker samtidig med, at FN’s Sikkerhedsråd endnu engang skal stemme om en Syrien-resolution.

”Putin har blod på hænderne. Rusland FN-veto var et carte blanche til Assad om, at han kan myrde løs, uden at det internationale samfund griber ind. Rusland bærer derfor et direkte ansvar for de massakrer, der lige nu finder sted i Syrien, og vi er derfor mødt frem i dag for at vise den russiske ambassadør, at vi holder hans regering ansvarlig for Assads handlinger”, lyder det fra DSU’s formand, Peter Hummelgaard Thomsen.

Demonstrationen finder sted samtidig med, at FN endnu engang skal forholde sig til en resolution, der lægger pres på det syriske regime. De to ungdomsorganisationer efterlyser, at Danmark bruger EU- formandskabet til at lægger pres på Rusland, for at få Putin-regimet til at støtte skrappere tiltag mod Syrien.

”Det er på høje tid at Villy Søvndal banker i bordet og får EU-landene til at lægge massivt pres på Rusland. Rusland er dybt afhængig af eksport til Vesten, så ved at true med at suspendere handelsaftaler kan vi forhåbentlig presse Kreml til at genoverveje det fornuftige i deres ubetingede støtte til Assad”, lyder det fra Morten Dahlin, formand for Venstres Ungdom.

Landsformand for Venstres Ungdom, Morten Dahlin, og formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, Peter Hummelgaard Thomsen, fortalte om demonstrationen i TV2 News i morges.

Meld dig til demonstrationen på Facebook og læg vejen forbi ambassaden på Østerbro i eftermiddag.