En studietur lidt ud over det sædvanlige

Venstres Ungdom afholder studietur til Moskva fra torsdag d. 26. april til mandag den 30. april 2012. Moskva er på mange måder en by, der bare skal opleves. En rejseguide beskriver det således:

”Når først man har set Moskva, glemmer man den aldrig. Hovedstaden i verdens største land er nemlig en fascinerende blanding af nyt og gammelt, grimt og smukt, vestligt og betonkommunistisk.”

Alt dette giver Vestres Ungdom dig muligheden for at opleve i selskab med andre liberale ildsjæle. Programmet for studieturen er endnu ikke fastlagt, men der arbejdes bl.a. på et oplæg af en journalist fra den systemkritiske avis Gazette, en rundvisning i Parlamentet, besøg på den danske ambassade, møde med Ruslands liberale ungdomsparti og møde med Putins ungdomsparti samt med topkandidater fra oppositionen. Ud over alle disse oplæg skal vi selvfølgelig se et væld af de attraktioner, som byen også tilbyder. Her kan bl.a. nævnes Kreml, Den Røde Plads, sovjetmarkeder og museer.

Det russiske samfund ligner ikke det, vi kender fra Danmark. Derfor vil fokus på studieturen netop være det russiske samfund og demokrati. Den første weekend i marts afholder Rusland præsidentvalg. Derfor undgår vi nok heller ikke at rette fokus mod russisk valgkamp – og måske vi kan lære noget der?

Som traditionen byder på VU’s studieture, er der også lagt i ovnen til et socialt program, der gang på gang når nye højder. Rusland er kendt for sine lidt stærke ”ice-breakers”, der ofte kan nå en høj procent, i lyset fra det rige kulturliv som byder på alt fra moderne natklubber til nogle af verdens mest omtalte balletter, operaer og teaterforestillinger.

Der er altså lagt i ovnen til en studietur lidt ud over det sædvanlige!

Sidste tilmeldingsfrist er torsdag den 15. marts, så skynd dig ind på webshoppen, hvis du vil sikre dig en plads på turen.