Magnus Junior: Jeg er liberal, fordi…

Kort om mig
Jeg er 16 år gammel, bor i Silkeborg og er medlem af VU Silkeborg samt repræsentant i Tværpolitisk Samarbejde Silkeborg.  Jeg går i 10. klasse på en privatskole og har været politisk interesseret i ca. 3 år. Jeg har været medlem af VU Silkeborg i ca. ½ år.

Jeg er liberal, fordi…
Jeg er liberal, fordi jeg tror på at det enkelte menneske. Jeg tror på, at danskere kan tage sig af sig selv. Nogen vil være selvstændige og tjene mange penge og bruge lidt tid sammen med familien, mens andre hellere vil have et 8 til 16-job og mere tid med familien. Så er det jo kun retfærdigt, at dem der vælger karrieren, tjener bedst.

Hvordan møder min holdning mig i min hverdag?
Jeg går i 10. klasse på en privatskole i Silkeborg. Et stort flertal af mine klassekammerater er socialister, dog er der ikke så mange af dem, der er sikre på, hvad de er. De fleste antager, at de er socialdemokrater, men når det kommer til stykket, siger de mange liberalistiske ting, når vi diskuterer politik. Jeg vil faktisk sige, at det ikke er min politiske overbevisning, som er mit største problem i klassen, det er mere det, at man som politisk interesseret kan ”kede” folk. Det er ikke lige så populært at være politisk aktiv som at spille fodbold!

Kan man gøre ungdomspolitik mere attraktivt? Jeg tror, det handler om at give de unge samfundsfag tidligere i folkeskolen. Man får først samfundsfag i 8. klasse, men jeg kunne se det allerede i 5.-6. klasse. Så lav da en periode, hvor man lærer de unge om partiernes holdninger, og bed dem om at tage stilling til, hvem de er mindst uenige med.

Siden jeg startede på samfundsfag, er jeg begyndt at interessere mig meget for, hvordan det går i Danmark og i hele verden. Jeg begyndte først at forstå, hvorfor folk så TV Avisen, da jeg havde haft samfundsfag.

Hvilke fordomme møder jeg?
De fleste fordomme, jeg har oplevet, er, at politisk aktive er nørder. Mange af mine venner anede ikke, at VU festede og drak sammen. De tror, det hele er tørt og kedeligt, men fordomme er jeg meget ligeglad med. Det er mit liv, ikke deres.

”Enhver er sin egen lykkes smed”
For mig betyder det, at vi alle selv skal tage ansvar for vores liv og selv bestemmer over vores handlinger, medmindre de bringer andre i fare. Hvorfor er det ikke den bedste måde at leve på ? Man kommer selv til at bestemme over sit liv, og i Danmarks tilfælde er der også et sikkerhedsnet til dem, der ikke kan arbejde. Alle har en chance for at arbejde sig op igennem systemet.