På tur med LYMEC

Det var med stor glæde og intet større kendskab til Estland, at jeg deltog i Educational Seminar i Estland arrangeret af LYMEC. Selve formålet med seminaret var at give deltagerne nye kommunikationsredskaber til brug i alt lige fra krisehåndtering til tv-interview. Derfor var det interessant, at arrangementet var placeret i Estland, da vi til forveksling ville blive præsenteret for ny vinkling af kommunikationsformer, som der blev benyttet i Estland.

Grundet af sendt mødetid var der blot på førstedagen stablet et kulturelt arrangement på benene, hvor en præsentation af de andre deltagere fandt sted. På andendagen blev vi mødt med åbningstale af Estlands udenrigsminister med følgeskab af en introduktion til seminaret.

Førstedel af undervisningen omhandlede kommunikation, tv-medier, sociale medier og krisehåndtering. Efterfølgende skulle vi selv i arbejdstøjet, hvor vi skulle forholde os til en problemstilling og præsentere en disposition over den metode, vi ville benytte til at udrede krisen. Vi blev tildelt en velfortjent pause.

Vi skulle dog hurtigt i gang igen med videotræning med selvskreven tale. Det stod ellers på middag og fest senere på dagen. På tredje dagen blev vi introduceret for Do’s and Dont’s i tv-interviews og en række virkemidler til at give budskabet den største virkning. Det var ellers lige på ved tv-interviewet, da man skulle påtage sig en given rolle, der var tildelt en ekstrem holdning, men det medvirkede til større udfordring for deltageren, så det var interessant. Senere på dagen stod det på en dejlig middag og fest.

Selve seminaret var meget berigende, og de andre deltagere bidrog med højt niveau. Da vi udgjorde en lille gruppe på 25 personer, var der en del tid til, at den enkelte kunne få noget givende ud af lektionen.