VU Odense: Fjern fribeløbet

Fribeløbet er demotiverende og straffer flittige studerende, som ønsker at tjene penge ved siden af studiet.

Det havde VU Odense sat sig for at markere overfor de studerende på Syddansk Universitet. Næsten 10 VU’ere troppede derfor op på universitetet i solskin med kampagnen “Hvis bare jeg havde en knallert.”

Alle cykler parkeret ved universitetet fik monteret et kort i hjulet med et billede af en knallert og en begrundelse for VU’s holdning på området. Budskabet er simpelt: hvis fribeløbet var væk, kunne de studerende tjene flere penge og derved få råd til en knallert. Lidt over 1000 cykler fik en kærlig behandling på 1½ times effektivt arbejde!

Der blev også hængt plakater op på opslagstavler indenfor. På plakaterne fremgik QR-koder til en video kreeret til kampagnen, som også rummer Facebookmateriale i form af coverbilleder.

Kampagnen er VU Odenses forsøg på at ramme de universitetsstuderende på en humoristisk måde, som både sætter fribeløbsproblematikken ind i en kontekst og får budskabet ud på en mere original og iøjnefaldende måde end ved en almindelig uddelingsaktion.