Reportage: Efterårets første mandagsmøde – fællesspisning og amerikansk valgkamp

Efterårets første mandagsmødet startede med en lækker fællesspisning, hvor menuen stod på burgere, pommes frittes, cola og øl – i tråd med aftenens tema – Amerikansk Valgkamp, hvor aftenens mange deltagere fik et indblik i det valg, som amerikanerne skal til den 6. november i år.

Mange havde lagt vejen forbi sekretariatet, hvor formand for Internationalt Udvalg, Andreas Oxholm, gennemgik demokraterne og republikanernes historie, deres politiske mærkesager, og fortalte generelt om grundholdningerne i partiet.

Der blev i oplægget også plads til at fortælle om partiernes holdning til nogle helt konkrete ting, herunder dødsstraf, skat, abort, miljø/klima m.m.

Det amerikanske valgsystem blev også gennemgået – hvordan processen er for et præsidentvalg, og hvordan kongressen sammensættes af repræsentanternes hus og senatet.

En kort pause undervejs blev brugt til hyggesnak mellem nye og gamle medlemmer, alt imens vi efterfølgende bl.a. hørt om hvordan primærvalgene afvikles, og hvordan det kan gå til, at man i år 1876, 1888 og 2000, ikke endte med at få den præsident, som fik flest personlige stemmer.

Oplægget bød også på en introduktion til de to præsidentkandidater og undervejs var der stor spørgelyst og engagement, og oplægget endte i flere tilfælde i noget som nærmest mindede om debat J

Valgkampsvideoer fra Mitt Romney krydrede også oplevelsen, og aftenen blev afsluttet på behørig vis med et par øl i hyggeligt selskab på Nørreport Bodega.

Du kan se billeder fra mødet her

Næste møde er allerede næste mandag, hvor vi starter med åbent bestyrelsesmøde kl. 17, og til selve mandagsmødet kl. 19 kommer Nanna Østergaard, formand for politisk udvalg, forbi og giver et kursus i debat og retorik. Derudover vil Morten Ravn, formand for kursusudvalget, sammen med Anders Tang, give en introduktion til de nationale kurser, VU Frederiksberg som forening mv., for nye medlemmer.