Og Tampa skælvede: Det første døgn

Alting har hvirvlet rundt i det første døgn. Først var der selve rejsen, som grundet uduelige franskmænd var lige ved at ødelægge, da de forsinkede vores fly til New York. Vi nåede dog helt til Tampa, mens vores bagage måtte dog overnatte i New York af uransagelige årsager.

Vi har lejet en Chevrolet Suburban, som er en SUV så stor, at den næppe kunne være på nogen dansk vej. Et billede vil følge senere. Første stop var i Wal-Mart, kapitalismens katedral. Jeg kneb en lille tåre, da det massive udvalg af forbrugsgoder mødte os i indgangen, og så til de latterligt lave priser. Med diverse glimrende ting i vores varetægt tog vi til hotellet, som har den dejligste havudsigt.

Om middagen d. 16., efter en god nats søvn, drog vi ud til forstaden Brandon, hvor vores kontakt, Chris Martin, har hovedkvarter. Her blev vi taget imod med glæde, og vi var straks i gang. Snart havde vi gang i rundringning, som er næsten totalt automatiseret. Det var særdeles imponerende. Vi blev inviteret med til Floridas Republikanske Partis hovedbestyrelsesmøde om aftenen, og det takkede vi naturligvis ja til.

Det var en særdeles uformel affære, som i øvrigt foregik i en evangelisk kirke, som var udsmykket med bibelske malerier af overvældende karakter. Jeg blev inviteret på scenen for at sige et par ord om, hvorfor vi har krydset Atlanten, og mine advarsler om velfærdsstatens rædsler fik en særdeles entusiastisk modtagelse. Derefter agiterede en botox-opgraderet dame mod Obama med basis i særdeles religiøse argumenter.

Mødet blev opløst, for vi skulle haste videre til at se aftenens debat mellem Romney og Obama. Der var rigeligt med både mad og drikke – plus de velkendte røde plastikkopper – og republikanerne jublede og hujede, når Romney stak broden ind i Obamas manglende resultater. Anderledes stille var de, når Obama fik slag ind. Alt i alt mente de, at Romney havde vundet, og FOX News var enige, men vi er noget mere skeptiske.
Det første døgn har allerede budt på særdeles mange indtryk. Vi er virkelig kommet ind i Amerikas hjerte og har allerede mødt utroligt mange engagerede, venlige og hjælpsomme mennesker. Vi har allerede fået et par aftaler med folk i stand, og resten af turen tegner til at blive fuldstændig overvældende.

Skrevet af Nicolai Svejgaard