Groft sagt: Romney vs. Obama? Ingen af dem, tak!

Skrevet af Mikael Olai Millhøj, VU København og Kelvin Ellenton Jensen, VU Roskilde/Lejre 

I Venstres Ungdoms formålsparagraf står der, at vi skal sprede det liberale budskab blandt unge. Når man ser, VUernes forskellige reaktioner på det amerikanske præsidentvalg, kan man godt undre sig over, hvor velforankret den generelle VUer er bekendt med denne paragraf. Først ser vi fine VUere fra VU Århus samt vores formandskab drage til USA med det formål at støtte den konservative kandidat – med en masse presse til følge, der får VU til at fremstå som en flok konservative gøglere. Baggrunden er Romneys økonomiske politik. Ligeledes er der andre VUere, der trofast sværger til Obama, hvilket vist mest skyldes værdipolitikken eller hans charme. Vi kan afsløre for de tilsyneladende forblændede unge VUere, at ingen af kandidaterne på noget tidspunkt har været liberale eller bliver liberale. De to kandidater udgør alt det, vi ønsker at bekæmpe i Danmark, nemlig hhv. konservative, nationalistiske kræfter, hvor staten godt nok skal blande sig uden om økonomien, men hvor staten sagtens kan blande sig i almindelige mennesker privatsfære og socialdemokratiske kræfter, der nok har et forholdsvist liberalt menneskesyn, men hvis drømmescenarie er et socialdemokratisk paradis i USA med en stor klam velfærdsstat. Aktivt at vælge side i denne præsidentvalgkamp svarer til i Danmark at føre valgkamp for enten Helle T. eller Lars Barfoed – noget som ingen af undertegnede ville have lyst til!

Artiklen er udelukkende et udtryk for skribenternes holdning og repræsenterer ikke nødvendigvis VU Københavns eller medlemmernes holdning.