Omvendt logik?

Rådmanden for Sundhed og Omsorg, Thomas Medom (SF), glæder sig over SF-sundhedsminister Astrid Krags forslag om at forbyde solarier for unge under 18 år. Sammen med gruppeformanden for Socialdemokraterne, Camilla Fabricius, fortæller Medom i JP, at der er brug for en kulturændring.

Kære Thomas, det er muligt, at mange danske unge får modermærkekræft, men bør tingene ikke hænge sammen? SF går ind for at 16-17-årige ikke selv må bestemme, om de vil i solarium, for det er de ikke voksne og kloge nok til. Til gengæld bør 16-17-årige ifølge SF have stemmeret og dermed være med til at styre landet – for ser I, dét er de voksne og kloge nok til.

Hvordan er du Thomas, og resten af SF, kommet frem til, at det er sådan, tingene bedst hænger sammen? Du stoler ikke på, at unge mennesker er i stand til selv at træffe fornuftige beslutninger om deres brug af solarier – til gengæld skal de vælge dette lands ledelse. Hvad med at stoppe forbuds-vanviddet og trække vejret en gang? På den måde kommer du måske frem til en mere sammenhængende politik, og det ville da være til gavn for alle.

/Lene Horsbøl