Sløset og useriøst arbejde

Så kom den længe ventede finanslovsaftale i hus. Forventningerne var ikke høje, men skuffelsen melder sig ikke desto mindre over en finanslovsaftale, som er useriøs, ukonkret og ikke gør os noget godt. Selv om vi kan klappe i hænderne over, at Enhedslisten ikke fik opfyldt deres hovedløse krav om dagpengene, så kom Venstre heller ikke med i dette års finanslov.

Derfor er de store vigtige reformer endnu engang udeblevet. Det betyder, at regeringens finanslov ikke kan gøre det nødvendige for Danmark – nemlig at skabe vækst og arbejdspladser.

Regeringen regner med, at 158.000 danskere vil stå uden job i 2013. Det er 6000 flere, end regeringen oprindeligt havde forventet, og dette problem løses egentlig ikke i finansloven. Væksten forventes at stige til fra 0,9 % i år til 1,7 % i 2013.  Dette lyder meget godt, men mens Corydon sidder og smiler på Christiansborg, rykker flere og flere danske arbejdspladser over grænsen. Regeringen tager simpelthen ikke erhvervslivets problemer alvorligt.

Nok har regeringen afskaffet fedt – og sukkerafgiften for at mindske grænsehandlen, men skal de danske virksomheder reddes, kræver det skattelettelser! En nedsættelse af selskabsskabet, så virksomhederne har råd til at blive i Danmark og skabe vækst – og en lettelse af indkomstskatten, så det igen kan betale sig at gå på arbejde og tage ansvar for sig selv.

På trods af en vækst i det offentlige på 0,1 % kan skattelettelser let finansieres af de store reformer på de offentlige udgifter, som er nødvendige.

Det er synd at se, at regeringen igen i år har valgt at føre rød blokpolitik i stedet for at tænke rationelt og gøre det, som er bedst for Danmark. Også flere små poster på finansloven kunne være sparet væk på de offentlige finanser. To oplagte eksempler er de 371 millioner ekstra kroner til u-landsbistand og de 400.000 kroner oveni det tidligere beløb, som Kongehuset får at leve for til næste år.

Fremtidsudsigterne for dansk økonomi og udviklingen i det danske samfund kan kun begrædes. Til gengæld kan vi i det mindste glæde os over, at det næste folketingsvalg kommer tættere på og forhåbentlig muliggør, at vi igen kan arbejde konkret på at skabe et Danmark præget af vækst og velstand.