Mandagsmøde: Formand for Danske Erhvervskvinder i Århus!

Det er blevet tid til sidste mandagsmøde inden jule- og eksamensferien. Denne mandag får vi besøg af formand for Danske Erhvervskvinder i Århus, Lone Lundorff.

Ifølge en undersøgelsen startede 842 midtjyske kvinder egen virksomhed i 2011. Det er en vækst på 12 procent i forhold til året før og er landets næsthøjeste antal af kvindelige iværksættere, kun overgået at Region Hovedstaden.
Omkring kvindekvoter i bestyrelserne har Lone Lundorff udtalt at “Mænd vælger nogen, der minder om dem selv -altså andre

mænd. Som det er i dag, er der en alt for stor uligevægt” og hun mener derfor, at kvindekvoter er nødvendige.
Omkring dét at Danmark fik en kvindelig statsminister sagde kønsforsker at “Det vil betyde noget for kvinders syn på topledelse generelt, at de nu kan spejle sig i en kvindelig statsminister. Det er primært ubevidst, og erhvervskvinder vil benægte det, men selvfølgelig er det godt for kvindesagen, at en kvinde indtager det tungeste ministerium”.

Det bliver et spændende oplæg efterfulgt med en livlig diskussion.

Efter oplægget er baren naturligvis åben.