Et parti af afhoppere og linselus

Liberal Alliance viser igen, at de absolut intet problem har med at sætte standarden på laveste fællesnævner, når de fisker efter kandidater og medlemmer i det danske politiske miljø. I dag kunne man således læse på Simon Emil Ammitzbølls Facebookside (indimellem slankekursopdateringer vel at mærke) såvel som på Liberal Alliances hjemmeside, at tidligere V-medlem og dansk politiks svar på Kandis-Johnny, Troels Christensen, nu er skiftet til Liberal Alliance. En glædelig nyhed – for alle andre end LA. For selvom jeg forstår, at det er snedigt, at Christensens indmeldelse nu betyder, at LA har 15 og ikke 14 byrådsmedlemmer landet over, samt et potentielt ekstra mandat i folketinget, så forstår jeg gudhjælpemig ikke, hvordan det kan opveje, at man vælger at indlemme en person i sit parti, der i den grad ikke har politisk tække eller for den sags skyld bare er liberal. Bevares, jeg ved da udmærket, at der er mange Venstrefolk, der er mere socialdemokratiske end liberale, men jeg troede – måske desillusioneret – at LA holdt sig for gode til den slags.

Måske er forklaringen, at Troels Christensen er den type politiker, som sætter sig selv i første række og politikken i anden – lidt ligesom Simon ”skifter parti oftere end jeg er på slankekur” Emil og adskillige andre danske toppolitikere (ingen nævnt, ingen glemt). At disse profiler overskygger de LA-politikere, der rent faktisk har gjort et kæmpe stykke arbejde for at italesætte den liberale dagsorden, er bare en skam.

For politikere, som er afhoppere, og som har nok i sig selv, er LA et perfekt sted at slå sine folder, for der er kort til magten. Eller som Troels C ville sige: Der er højt til loftet. Jeg selv vil gå så langt som at sige, at der slet ikke er noget loft. Når man så blæser sig selv op, så kan man jo ligefrem lette. Lad os håbe, at de endda flyver helt væk.

 

Indlægget er et udtryk for skribentens egen holdning.