“Jeres vigtigste rolle er at være Venstres samvittighed”

Af Emilie Renner Hansen

“Jeg har ikke forberedt noget oplæg til i dag”, sagde Christopher Arzrouni til dem, der havde trodset vind og vejr denne tirsdag aften. Og således var der lagt op til en hyggelig og afslappet snak om politik, Venstre og det der er værre.

Arzrouni er lidt af en insider. Han er gammel VU’er og har i sine unge dage blandt andet været studentermedhjælper på Borgen, hvilket dengang var en lille klub – der var kun 5-6 unge der hjalp til i Venstres folketingsgruppe.

“Hvad er en politisk ungdomsorganisation?”, spørger Christopher, der selv har fundet både ægtefælle og gode venner i Venstres Ungdom. Han forklarer, at mens det kan være karrierefremmende og skabe netværk at være ungdomspolitiker, kan det også blot være et sted at afprøve idéer og få en god diskussion. Selvom Arzrouni påpeger flere gange, at det med at arbejde og studere indenfor politik er ’’det rene fordærv’’ minder han også de fremmødte om, ikke at miste lysten til at gøre det rigtige, hvis de en dag får magt.

“Jeres vigtigste rolle er at være Venstres samvittighed”.

Christopher lægger stor vægt på, at Venstre skal være forberedte på at komme i regeringen, for selvom Lars Løkke er en meget empatisk mand, er han også mere en mand der fanger stemningen i lokalet, frem for at bruge mange timer på at forberede sig. Og det, sammen med at Venstre hurtigt kan blive lidt for glade for at sidde i regering gør, at vi skal holde skarpt øje med dem. Der skal laves noget kulissearbejde og vi skal også huske at prikke til Venstre når vi ikke længere sidder i opposition. “I skal minde dem om hvad de kan udrette. I skal prikke til dem og sige ’kan I huske hvordan vi glemte at gøre noget ved Danmarks Radio?’”,  siger Arzrouni og fortæller, at vi ikke skal undervurdere hvad vi kan gøre politisk.

Da snakken falder på den nuværende regering, fremhæver han deres økonomiske politik som en af de største katastrofer. For som han siger, er al økonomisk politik ’’baseret på den samme surdej’’, men det er ikke noget man skriver i sit regeringsgrundlag. Kigger man på side 9 i regeringsgrundlaget står der nemlig, sort på hvidt, at udgangspunktet for den økonomiske politik er en videreførelse af VK-regeringens. En anden katastrofe kommer fra Enhedslistens håndtering af at være i regering. “Tru aldrig med at vælte regeringen – I gør det jo alligevel ikke.” siger han og fremhæver, at Dansk Folkeparti godt kunne have givet dem nogle gode fifs.

Christopher Arzrouni bliver spurgt om han føler, at Venstre er liberale. Han siger, at den liberale ånd ganske rigtigt er kølet ned, men at det ikke var bedre i 80’erne. Og så runder han oplægget af med en fin pointe; “Det skyldes, at politikere er krystere, der er bange for ikke at blive genvalgt”.