Danske Studerendes Fællesråd svigter de studerende

Af Jonas Gudmand

Formanden for Danske Studerendes Fællesråd (DSF), Jacob Ruggaard, svigter de studerendes sag, når han proklamerer, at det er en dårlig idé at hæve de studerendes fribeløb med 2.500 kr. om måneden. Med andre ord betyder det, at DSF er med til at begrænse de studerendes frihed og mulighed for at tjene ekstra penge ved siden af deres SU. Det er fuldstændig grotesk, at vi her har en organisation, der hævder at repræsentere de danske studerende, når de på denne måde taler imod at forbedre vilkårene for de studerende.

Derfor er det vigtigt for mig at sige, at vi er mange studerende, der er uenige i DSF’s venstreorienterede propaganda, når det gælder de studerendes sag.

Selvfølgelig skal vi have hævet fribeløbet for de studerende, så de har muligheden for at tjene mere ved siden af deres SU. Det skal understreges, at det er en mulighed. Øgede muligheder for studerende bør bifaldes. Det troede jeg i hvert fald, vi alle kunne være enige om i denne sag.

Med et forhøjet fribeløb giver vi de studerende øget mulighed for at tage ansvar for deres eget liv. Hvis de vurderer, at det vil være gavnligt for dem, skal de selvfølgelig kunne tjene mere ved siden af deres SU. Jeg tror faktisk, at det vil skabe flere veltilfredse studerende, fordi vi åbner op for en mere fleksibel hverdag, hvor det kan betale sig for dem at arbejde lidt ekstra, hvis de har lysten og muligheden for det. Det er suverænt de studerende selv, der ved, hvordan de bedst skal disponere deres egen tid. For de er voksne og ansvarlige mennesker, og de bør modtage tillid til at kunne håndtere spørgsmålet om mere arbejde ved siden af studierne eller ej selv.

Min opfordring skal derfor være ikke at høre på DSF, der taler imod de studerendes interesser – paradoksalt nok. Lad os forbedre forholdene for de danske studerende og hæve friløbet.