Mød Frederik, han er VU’er

Mit navn er Frederik, og jeg er medlem af Venstres Ungdom. Det har jeg været siden 2010. Derudover er jeg fast blogger for det liberale blogsite, Vox Liberalis, mens jeg ellers arbejder som freelancer med det skrevne sprog og grafik. Når jeg får tid, går jeg til dagligt i 2. g på Slagelse Gymnasium.

Min motivation for at blive VU’er lå først og fremmest i det politiske, da jeg altid har været liberal – og det politiske motiverer stadig i høj grad. Jeg tror på, at folk med frihed under ansvar skal have retten til at leve lige præcis dét liv, de ønsker. Det er gengældt i VU. Og det er fedt at være en del af en ungdomspolitisk organisation, hvor man rent faktisk kan opnå indflydelse og forsøge at ændre Danmark til det bedre. Følelsen af at slås for friheden – sine meninger – forsvinder aldrig. Det er jo det, vi først og fremmest deler i Venstres Ungdom.

Efterhånden som jeg er blevet mere aktiv, har medlemskabet også fået andre aspekter. Jeg oplevede ret hurtigt, at VU også er kompetencegivende på en lang række andre områder. Man opnår ikke bare en større viden om politik og samfundet, men også om ting som retorik, kommunikation, samarbejde og – helt basalt – mennesker. Noget jeg allerede nu gør brug af på gymnasiet, og noget jeg – sammen med det netværk, man hurtigt opbygger – i fremtiden uden tvivl vil kunne drage nytte af i erhvervslivet. Men kompetencer er jo heller ikke alt.

Hvis der er noget, som for alvor har fået mig til at blive ved med at være VU’er, er det foreningens sociale side. Venskaberne og netværket man skaber. Festerne. Det, der også er sjovt. Og det geniale er, at det sociale netop gør VU til noget specielt, man ikke kan få andre steder. Politikken, indflydelsen og kompetencerne bliver i allerhøjeste grad mixet med det sociale, og det skaber en helt unik cocktail, der får folk – inklusiv mig – til at blive ved med at være VU’ere. Ikke kun fordi kampen for et liberalt Danmark er vigtig. Men fordi kampen også er sjov.

Derfor er jeg VU’er.

 

Vil du også være en del af Danmarks største liberale ungdomsorganisation? Så følg linket og meld dig ind i dag: vu webshoppen

Vi glæder os til at møde dig!