VU vandt valget

Det bedste valg i mands minde

Kommunalvalget er overstået og efter mange ugers hårdt arbejde har kandidaterne og de mange frivillige ildsjæle endelig mulighed for at slappe lidt af og måske endda sove længe. VU’s kandidathold rundt om i de danske kommuner har lagt et kæmpe stykke arbejde, men de kan også tillade sig at se tilbage med stor tilfredshed. For aldrig i nyere tid har Venstres Ungdom haft så godt et kommunalvalg. Hele 40 VU-kandidater opnåede valg omkring i det ganske danske land, hvilket efterlader VU bedre repræsenteret i de danske kommuner end Liberal Alliance – altså moderpartiet.

Succeshistorierne

Særligt i de største byer har VU haft utroligt gode valg. I København, Aalborg og Aarhus fik VU-kandidaterne alle næstflest stemmer på Venstres liste, kun overgået af spidskandidaterne. Og i Aalborg blev VU’s kandidat, Mads Duedahl, den yngste rådmand nogensinde i Aalborgs historie!

Tre VU-foreninger, Greve, Odense og Fredericia, fik en endda en dobbelt sejr på valgnatten. Alle tre foreninger fik valgt hele 2 VU-kandidater og har derfor de næste 4 år markant indflydelse på deres respektive byråd. 2 mandater er i øvrigt mere end, hvad det lykkedes nogle af de etablerede partier at få ind i de to sidstnænvte byråd, hvilket selvfølgelig gør sejren ekstra flot.

Alt i alt væltede det ind med succeshistorier på Facebook og Twitter fra VU’s kandidater, da de personlige stemmetal blev offentliggjort i løbet af onsdagen. Derfor må den største succes af alle være den markante indflydelse den liberale ungdom i dag har i de danske kommuner. Fremtiden ser lys ud, og fremtiden er liberal!

VU gjorde forskellen

Spørger man kandidaterne selv, er der ingen tvivl om, at det netop var de frivillige i Venstres Ungdom, der gjorde hele forskellen.

”VU har betydet alt for mit kandidatur. I en valgkamp gælder det om at være synlig, sjov og fremme i skoene hele tiden. Med et hold på 25-30 unge i ryggen, der er ivrige og kække er det næsten umuligt ikke at blive lagt mærke til. De har gjort min valgkamp både vellykket og hammer sjov”, skriver Caroline Stage, nyvalgt medlem af Borgerrepræsentationen i København.

Jens Vind, nyvalgt medlem af Esbjerg byård er fuldstændig enig:” Uden VU var jeg aldrig blevet valgt. Engagerede og aktive frivillige er helt nødvendige som ny, ung kandidat.”

Gennem Venstres Ungdom er det lykkedes unge liberale kræfter at komme inden for dørene og opnå reel indflydelse på kommunernes politik. Det kan vi alle være stolte af – og det kan særligt de mange engagerede frivillige VU’ere være stolte af!