Et mere liberalt EU

Mandag den 27. januar drog VUs landsformand til møde på Christiansborg med Venstres EU-ordfører Jakob Ellemann-Jensen. Mødet var aftalt oven på VUs landskonference, hvor de deltagende VUere havde udarbejdet en række konkrete forslag til reformer af det europæiske samarbejde.

Jakob Ellemann-Jensen var begejstret for, de mange forslag, som han mente var både interessante og visionære: ”Det er fedt at se, at Venstres Ungdom tager EU-debatten seriøst. I 2014 skal vi både stemme til Europaparlamentet og om patentdomstolen, og derfor er det dejligt, at VU sammen med Aktive Unge stod bag en konference med en meget ambitiøs EU-dagsorden”.

De mange VU-forslag tager EU-ordføreren også med sig i sit videre arbejde. Især VUernes tanker om en frihandelsaftale med USA, der vil skabe tusindvis af danske arbejdspladser, vakte begejstring hos EU-ordføreren:

”På baggrund af VUs landskonference, må jeg sige, at de mange forslag er rigtigt interessante. Vi knokler pt for en frihandelsaftale med amerikanerne. Det er et stort arbejde, men det er simpelthen så vigtigt for Danmark. En frihandelsaftale mellem EU og USA vil skabe mange nye private arbejdspladser, og det er lige netop det, Danmark har brug for. Det er helt oplagt i arbejdet på at komme den stigende ungdomsarbejdsløshed, som vi ser over hele Europa, til livs. Netop derfor er det jo også så vigtigt, at VU er med på ideen om at øge frihandlen over Atlanterhavet”.

Jakob Ellemann fremhæver også VUs og Aktive Unges indsats for at løfte den europapolitiske dagsorden, nuancere debatten og vise, at EU er mere og andet end debatter om lakridspiber og kanel:

”Jeg kan se på jeres forslag og på programmet for jeres konference, at I sammen med Aktive Unge har haft en konference på et virkelig højt niveau. Det glæder mig som tilhænger af det europæiske projekt, at Venstres Ungdom har taget debatten. Sådan får man indflydelse, og der er ingen tvivl om, at jeg vil tage VUs EU-politiske forslag med videre i vores arbejde for et mere liberalt Europa” slutter Venstres EU-ordfører Jakob Ellemann-Jensen.

Denne publikation (meddelelse) forpligter kun forfatteren, og Kommissionen kan ikke drages til ansvar for indholdet.