Politikdag i solen

Søndag den 27. april lagde VU Odense lokaler til politikdag om patentdomstolen og EU. Selvom solen stod højt og vejret var fantastisk, trodsede 8 VU´ere alligevel den lokale park til fordel for noget så støvet som international lov om patentregulering. Lige fra starten stod det dog klart at patentdomstolen ikke er SÅ kedelig endda. Dagens første oplægsholder var fra Dansk Industri i form af Chefkonsulent Lars Holm og det var tydeligt at manden var rutineret. Efter en kort gennemgang af hvad et patent egentligt er, stod fordelene ved domstolen også lysene klare. Mindre bureaukrati, mere vækst og minde bøvl, især for små virksomheder. En vindersag, selv for EU. Det blev dog også udspecificeret at domstolen faktisk ikke er en del af EU som sådan, men en mellemstatslig aftale.

Efter en kort pause og en snak i baren kiggede Folkebevægelsen mod EU forbi. Lave Broch, nr.2 på deres liste fortalte om ulemperne og om hvorfor Folkebevægelsen er imod. Oplæget bevægede sig hurtigt over i kritiske spørgsmål og det var tydeligt at tilhørerne her var mere skeptiske. Efter lidt debat frem og tilbage stod det dog klart at man nok ikke kom til enighed. VU´erne var mere optimistiske og valgte at tro på projektet, mens Folkebevægelsen baserede sine argumenter på frygt og ”worst-case” scenarier.

Det fantastiske vejr, den gode stemning og høje kvalitet fra oplægsholdernes side var alt sammen med til at gøre et ellers støvet emne som patentdomstolen meget mere spiseligt og relevante. Jeg tror i hvert fald ikke at der var nogen tilbage til sidst der ikke vidste hvad de vil stemmer den 25. maj.

politikdag2