Integrationsdebatten ligger lige bag dig

Det spås, at valget ligger lige om hjørnet. Selvom valgkampen kan føles som en bjergetape uden ende, skal VU’erne naturligvis være klar til at smide Helle for porten. Målstregen er lige om hjørnet, og Venstres Ungdom er tørstige efter at få nøglerne tilbage!

Et område ser ud til at tage førertrøjen, når det kommer til valgkampen – nemlig integrationsdebatten, og det er der flere gode grunde til.

Først og fremmest er målsætningen at få regeringsmagten tilbage, og med de seneste måneders valgresultater og meningsmålinger i baghovedet er det svært at forestille sig, at det bliver uden Dansk Folkeparti som støtte. Kristian Thulesen Dahl og hans hær har aldrig været bange for at stille krav til nye statsborgere på det danske hold, omend tonelejet har været til diskussion mere end én gang. Dansk Folkepartis bragende succes i øjeblikket har nok mere end én forklaring, men evnen til ikke at lægge fingre imellem har været et succesparameter for Pia Kjærgaard såvel som hendes efterfølgere.

Senest har også Det Radikale Venstre meldt ud, at deres udlændingepolitik fremover mod al forventning vil være ”stram og fair”. Hvor man tidligere anså dele af Venstres udlændingepolitik som moralsk anløben, er man nu opbakkende og kompromissøgende.

Siden sidste valg har markante personligheder set dagens lys – her er blandt andet tale om Yahya Hassan, der med sin digtsamling og skelsættende udtalelser i den danske presse har opnået både hyldest, verdensberømmelse og frem for alt had. Med sig har Yahya Hassan startet udbrudsfasen for en betændt debat, som har ligget og ulmet længe – er der blandt nogle muslimske familier en så stor kløft mellem dem og de danske værdisæt, at det er skadeligt? Er integrationen slået fejl? Er ytringsfriheden begrænset eller ligefrem truet?

Uanset hvornår valgkampen kommer, er der ingen tvivl om, at vi skal være klar til at tage debatten og ikke frygte hverken skarpe sving eller bump på vejen.