Pas på ryggen, Danmark

D. 16. oktober bragte Danmarks Radio nyheden om, at Danmark siden 1. januar 2012 har modtaget flere syriske flygtninge end 15 EU-lande tilsammen. Lande som Italien, Finland og Polen har modtaget langt færre flygtninge, end vi har i Danmark. Når vi i Danmark skal løfte den internationale byrde, hvorfor insisterer vi så på at brække ryggen? Vi har langt større udfordringer med at sikre vækst og danske arbejdspladser end at skulle bære en byrde, som vi slet ikke er gearet til. Hvorfor skal vores samarbejdslande i den Europæiske Union ikke tage et medansvar i dette? Regeringen har lempet på asylpolitikken adskillige gange, og det ser vi konsekvenserne af nu. Vi har i Danmark modtaget 1,05 flygtning pr. 1000 indbyggere, hvilket gør os til det land i EU, der har modtaget 5. flest syriske flygtninge pr. indbygger.
Er det ikke fantastisk, at vi som nation går forrest og hjælper mennesker? Jo, men der findes langt bedre måder at gøre den slags på. Hvis et europæisk samarbejde skal fungere, så må vi også forvente, at alle bidrager. Vi går på kompromis med vores vækst, arbejdspladser og fremtid, for at være højdespringere på en liste og have god samvittighed. Lad os nu få strammet de regler og få vores EU samarbejdspartnere til også at tage et ansvar. Det er kun ret og rimeligt.
I stedet for at give asyl og opholdstilladelse til så mange flygtninge som muligt, så lad os sikre fremtiden for den del, vi kan magte. Lad os ikke samle alle flygtninge få steder, lad os brede dem ud i Europa, lade alle tage et ansvar. Så giver vi disse traumatiserede mennesker de bedste muligheder for integration og dermed en bedre fremtid. Samtidig med det, så har vi stadigvæk råd til det, som Danmark har brug for – nemlig investeringer i private arbejdspladser, så vi sammen kan skabe vækst!

Jeg synes, at vi som nation skal tage et internationalt ansvar omkring flygtninge. Men hvorfor tage mere, end vi kan magte? Få nu fornuften tilbage, så vi sammen sikre Danmark – for fremtiden!