Nytårstale: Stegt flæsk med persillesovs

Endnu et år er snart gået i Venstres Ungdom, og 2014 har ikke været et kedeligt år. Det tror jeg, at vi alle kan blive enige om.

På årets sidste dag ser man tilbage på det år, som vi for ganske nyligt har sagt farvel og tak til.

Året 2014 er gået fra slemt til værre for regeringen. SF væltede ud af regeringen med så lidt snilde og elegance, som aldrig set før. Man kunne nemt komme med et par sjove kommentarer om dem, men det vil jeg afstå, da de så rigeligt selv har gjort sig til grin.

Flere ministre end nogensinde før har forladt regeringen. Ja, man fristes jo næsten til at spørge sig selv om, Helle Thorning er blevet en smule inspireret af Enhedslistens rotationsprincip, så alle får mulighed for at prøve, hvordan det er at køre i en stor sort bil med privatchauffør og ministersekretær.

Ind er blandt andet kommet Dan Jørgensen. Godt nok tiltrådte han en kold decemberdag i 2013, men han har lige fra starten været ”interessant” for en VU’er. Med hjælp fra danskerne og tusindvis af skattekroner har han lanceret en kampagne for at finde danskernes livret – stegt flæsk vandt, men magen til ligegyldig symbolpolitik skal man lede længe efter.

Han vil have, at vi skal spise økologisk, sundt og nordisk. Det værste, Dan Jørgensen ved, er, hvis en almindelig dansk familie serverer lasagne foran tv’et en hverdagsaften. Ingen grund til bekymring; Dan Jørgensen har alle svarene på, hvordan en almindelig dansk familie skal leve i deres eget private hjem. Al denne symbolpolitik fører Dan Jørgensen med glæde, samtidig med at han har travlt med at sikre, at de danske landmænd går fra hus og hjem!

Jeg må også nævne chefen for hele butikken. Eller rettere sagt i hvert fald fruen som er det på papiret. Helle Thorning Schmidt. Hun har stået i spidsen for en regering, som mildest talt sejler, og som har travlt med at lave luftkasteller i stedet for at føre politik, som kunne sikre fremtidige arbejdspladser og gøre Danmark konkurrencedygtigt. Men nej, hun har haft travlt med at pudse sit cv af i Bruxelles og bringe sig selv i spil til en international toppost. Den gik ikke, og siden har hun haft travlt med at vise os alle, at hun er en del af folket. Hun er i børnehaven, på et fodboldstation og alle mulige andre steder til en kop kaffe og en sludder.

Den sludder, som hun i virkeligheden burde tage, hvis I spørger mig, er med Anders Samuelsen og Lars Løkke. De burde blive inviteret på kaffen, så Danmarks problemer kunne blive løst. Lavere skat og flere private arbejdspladser burde have hendes førsteprioritet som samtaleemner i stedet for at tale om, om hun nu er fan af Brøndby eller FCK.

Vi må også se fremad. 2015 bliver et vigtigt år, hvor vi skal hjælpe Lars Løkke med at få de berømte nøgler tilbage til Statsministeriet. Vi får derfor brug for alle mand – VU skal vise, at vi endnu en gang er Danmarks bedste, stærkeste og mest indflydelsesrige ungdompolitiske organisation.

Jeg sover med mine støvler på, og jeg håber, I gør det samme! For så kan de røde bare komme an!

Godt nytår.