Narep Youth League går en stærk fremtid i møde

VU har sammen med DLDP* netop afsluttet et seminar lidt uden for Lusaka, Zambia. Godt 40 unge var mødt op fra alle Zambias 10 provinser for at være med. Det i sig selv er en succes, da afstandene i Zambia er væsentlige og ressourcerne og vejret ofte utaknemmeligt at rejse i. Det var altså første gang, at den unge (læs: 23-40 år) del af NAREP kunne samles kun med det formål at blive enige om det fremtidige Narep Youth League.

11001305_10152826757283500_898033098_o
Seminaret tog afsæt i temaet: “Narep Youth League: What, who and how?”, da fremtiden for en delvist selvstændig fraktion i partiet Narep indtil nu har været uvis. Det var derfor også med stor entusiasme og zambiansk passion, at de fremmødte ivrigt fremførte argumenter om, hvordan ungdommen er Zambias fremtid og ikke kan overses. Og de har ret, ildsjælene! Ungdommen i Zambia kan ikke overses. Ikke nok med at 70 % af befolkningen tæller i kategorien “ung”, men deltagerne på seminaret gik med stor velvilje ind i dialogøvelser og icebreakers (tak til DUF* for fremragende inspiration i dialoghåndbogen), og inden længe var der en nærværende stemning på den stærkt katolske kursusejendom præget af ønsket om en fælles vej fremad.

Med tiden som den altoverskyggende fjende for at nå i mål viste de unge, at Nareps unge stemme vil mere end blot at være et afsnit i en tale. De vil høres! Viljen til at ville noget sammen var så stærk, at vi de sidste 3 timer af seminaret var i stand til, på demokratisk vis, at etablere en ny ledelse på Narep Youth League. Den unge ledelse har utallige kampe at kæmpe, før vi kan siges at være i mål, men stålsatheden hos dem er ikke at tage fejl af! Jeg glæder mig til at følge med.

11002309_10152826755878500_148458041_o

Følg med over de næste uger, hvor jeg kommer med flere perspektiver fra min tur til Zambia. Vi skal bl.a. en tur forbi Verdensbanken og på rundtur i det politiske landskab i kølvandet på den seneste valgkamp.

*Danish Liberal Democracy Programme: www.dldp.lof.dk

*Dansk Ungdoms Fællesråd: www.duf.dk