Det er ikke størrelsen…

Nu lover de så igen. Valgtrommerne buldrer, og gaveboden er åbnet. Hele 39 milliarder er regeringen klar til at give i gaver for at blive ved magten.

Med dagens udmelding fra regeringen kan der ikke længere være tvivl om, at der vitterligt er en forskel på blå og rød blok i dansk politik. Venstrefløjen tror på, at verdens største offentlige sektor skal vokse markant mere. Vi tror på, at pengene ligger bedst i borgernes egne lommer.

Det er en klassisk socialdemokratisk tankegang, at så længe man bare kaster flere penge efter den offentlige sektor, så skal det hele nok blive bedre. Desværre har denne logik ikke meget gang på jord. Vi har på trods af at kunne prale af verdens dyreste offentlige sektor så langt fra den bedste service at tilbyde.

Vi bruger i Danmark offentlige kroner på absurde projektor og mærkværdige prioriteringer. Det er fx, når folkeskoler prioriterer IPads til eleverne. Det er, når kommuner prioriterer prestigeprojektor som selvlysende parkbænke til 1 million kr. stykket. Det er, når vi gang på gang prioriterer at ansætte flere bureaukrater til at kontrollere den offentlige sektor. Eksemplerne er mange, og de peger alle i samme retning:

Der er ikke brug for flere penge til den offentlige sektor – der er brug for, at vi bruger de offentlige kroner bedre!

Derfor er en forøgelse af offentlige udgifter på knap 40 milliarder helt skudt ved siden af. De penge kunne gøre så meget bedre i borgernes egne lommer. For de penge kunne man fjerne topskatten, registreringsafgiften og samtidigt lette skatten markant i for de laveste lønninger. Det er det, Danmark har behov for.

Den danske økonomi er i forvejen enorm skæv. Den offentlige sektor fylder for meget, og den private sektor for lidt. Skal min generation vokse op med ambitioner om at kunne få et arbejde, er der brug for en stor og stærkt privat sektor. Og en lille og effektiv offentlig sektor.

Derfor er det så langt fra ligegyldigt, hvem der vinder det kommende valg. Derfor er det hamrende vigtigt, at vi får en Venstre-ledet borgerlig regering.