Giv retten til tryghed – lovliggør peberspray!

I forbindelse med lancieringen af VU’s kampagne “Giv retten til tryghed – lovliggør peberspray!” er formanden, Chris Holst Preuss, blevet interviewet for at rette fokus mod baggrunden for kampagnen.    

I kampagnevideoen ser vi, hvordan en person bliver udsat for peberspray. Hvorfor har I valgt at gøre det?

“Vi har valgt at vise, hvordan en peberspray sørger for, at ingen kan fuldbyrde et overfald, men samtidig vise at ingen får permanent skade. Det er essensen i brugen af en peberspray, stop overfaldet og fang gerningsmanden, men sørg samtidig for, at han ikke bliver permanent skadet. Man skal stilles for en dommer og dømmes.”

Hvilket budskab vil I gerne sende?

“At debattens vigtigste emne burde være, hvordan vi forhindre voldtægter, fremfor hvordan vi straffer efter de har fundet sted. Straffen er vigtigt, men at stoppe voldtægten burde være vigtigere.”

Hvad tror du at reaktionerne vil være?

“Jeg tror, at vi provokerer mange mennesker, men det er også meningen. For det er også enormt provokerende at læse de mange beretninger om, hvordan kvinder bliver voldtaget uden muligheden for lovligt selvforsvar.”

Hvad er idéen med peberspray, når folk med kriminelle intentioner også kan få fat i det?

“En kriminel får fat i den, uanset om den er lovlig eller ej. Det er de lovlydige borger, som burde have muligeheden.”

Regner du med, at dette vil blive taget alvorligt, når der hidtil ikke har været nogle markante ændringer i den almene indstilling?

“Med så provokerende en kampagne regner jeg med, at vi kan råbe Christiansborg op.”

Videoen kan ses på følgende link: 

https://www.facebook.com/venstresungdom/videos/10153518457918731/?pnref=story