Europæisk forandring fryder

Dansk europapolitik er i en yderst positiv udvikling. For det viser sig nu, at selv Enhedslisten ikke længere kan tilslutte sig ambitionen om at udskrive en folkeafstemning om medlemsskabet af unionen efter Europaparlamentsvalget. Selv Dansk Folkeparti er ved at indse, at det nok ikke er vejen frem at føre en isolationistisk tone frem mod Europaparlamentsvalget. Det betyder, at der nu er – om end – endnu mindre opmærksomhed rettet mod de kritikere, der stiller spørgsmålstegn ved unionens tilstedeværelse. Det er uden tvivl en god nyhed i denne omskiftelige tid.

Det sidste, som vi har brug for lige nu, er en tvivl på det vitale samarbejde, der har bragt så meget velstand i det danske. Det kan ganske enkelt ikke hjælpe noget at tro på naive og desperate løsninger, som Brexit har præsteret at være et pragteksemplar på. Nej, vi har brug for at tage skeen i den anden hånd og rette op på visse områder indefra. Hvis citatets ophav er korrekt, skulle Mahatma Gandhi have sagt noget lignende ”Vær den forandring, som du vil se”. Et citat, der er værd at leve efter uanset hvem, der har sagt det. Vi kan ikke bare træde ud, det er den forkerte attitude.

Vi skal tro på muligheder i stedet for begrænsninger og sørge for at bidrage til samt udforme den union, som vi for lang tid siden bestemte os for at være en del af. Det er på tide, at vi gør op med det hidtidige og ser på det primære; fred og frihandel. Vi skal som en stolt nation, der tror på værdien i samarbejde, kunne vise omverdenen, at EU ikke er et tvivlens projekt, men et fremtidens projekt. Det styrker ikke bare den europæiske selvopfattelse men også den tvivl og de tanker, som man har gjort sig i NATO om samarbejdet. I sidste ende er et godt samarbejde i alles interesse.

af:  Mathias Würtz Kolster, Udenrigs- og forsvarsordfører, Venstres Ungdom.

Jordbrovej 33, St. Tv., 8200 Aarhus N

Kilde: https://jyllands-posten.dk/indland/ECE11250051/enhedslisten-parkerer-krav-om-dansk-udmeldelse-af-eu-efter-britisk-kaos/