Hvorfor stimler staten unge, fulde mennesker sammen i lange, tætte køer?

Onsdagens store genåbningsplan gav anledning til stor jubel hos bl.a. unge mennesker, der nu har fået deres byture forlænget med to fulde timer. Dermed en time og tre kvarterer mere i byen, inden samtlige fulde, unge mennesker valfarter ned til 7-eleven for at købe ind til nattens udsvævelser. Ønsker de at festen skal fortsætte efter sidste udskænkning, og tilhørende salgsforbud for alkohol kl. 00:00, må de smutte fra baren lidt før lukketid, så man kan nå i 7-eleven. Samtidig vil man jo heller ikke miste for meget af den i forvejen forkortet bytur, og hvad bliver så resultatet?

Resultatet er monsterlange, tætte, køer ind til 7-elevens i landets større byer kl. 21:45, og fra fredag 23:45 – netop sådan sammenstimlinger, tilmed i beruset tilstand, som er blevet os bebudet at undgå, og som den famøse bordbestillingsregel også var et forsøg på at komme til livs.

Når så argumentet samtidig synes at være, at man vil undgå at unge stimler sammen i små lejligheder, ved at fjerne festens primære drivkraft fra ligningen, skriger den her politik jo til himlen.

Nul skrift frem, to skridt tilbage fristes man til at sige. Nu har man nemlig indlagt endnu et led, hvor barerne skal tabe omsætning, hvor uvaccinerede unge skal stimle sammen i lange, tætte køer for slutteligt at sidde på lårene ad hinanden i små lejligheder.

Med andre ord fik de festglade unge med onsdagens aftale, to timers mindre himmelråbende håbløshed.