Lov og ret

Tiden er inde til samtykkelovgivning

En øget debat om samtykkebaseret lovgivning har gennem den seneste tid fået en del opmærksomhed, når der diskuteres, hvordan vi får dømt flere voldtægtsforbrydere og minimeret antallet af voldtægtsforbrydelser. For der findes øjensynligt et problem, når det anslås, at der begås cirka 5000 voldtægter eller forsøg på dette årligt. Knapt en femtedel af disse forbrydelser […]

Afskaffelse af retsforbeholdet

Afskaffelse af retsforbeholdet

Dansk Folkeparti har ikke været en del af forhandlingerne omkring retsforbeholdet. Alligevel er ikke de ikke bange for at give deres mening med på vejen. Medlem Casper Pedersen stiller her spørgsmålstegn ved, om DF egentlig vil danskerne det bedste.

Kriminalitetens fader

Kriminalitetens fader

Havde Aristoteles ret? Er fattigdom roden til kriminalitet? Amir Sariaslan ved Karolinska instituttet i Stockholm har kigget på data fra en halv million børn i Sverige - og kigget på om der er en sammenhæng. Læs med her, og læs retsordførerens kommentarer til resultatet.

Hvor langt skal vi gå for tryghed?

Hvor langt skal vi gå for tryghed?

Efter angrebet i Paris står der en vigtig debat tilbage - kan det ske i Danmark? Hvad skal vi gøre? Skal vi gøre noget?
Integrations- og flygtningeordfører Camilla Søe lægger i dette indlæg an til diskussion. Læs med og deltag i diskussionen.

Bliv aktiv

Bliv aktiv og få en uforpligtende snak med et medlem af Venstres Ungdom som bor nær dig.