Det mener vi

Venstres Ungdoms holdninger bygger på liberalismen. Ordet liberalisme stammer fra det latinske ord „liber“, som betyder „fri“.

Netop frihed er kendetegnende for liberalismen. For liberale er frihed altid det højeste mål. Frihed til at tænke, tale, tro og skrive. Frihed til selv at vælge de mennesker, der skal lede samfundet. Frihed til at skabe værdier. Frihed til at være anderledes. Frihed fra menneskers eller staters vilkårlige magtudøvelse over det enkelte menneske.

Liberalismen adskiller sig fra andre ideologier ved at være et menneskesyn og ikke en statsopfattelse. Målet for Venstres Ungdom er derfor altid det enkelte menneskes frihed – staten er blot et middel til at sikre dette. Staten må aldrig blive et mål i sig selv.

Den liberale tro på friheden er uløseligt forbundet med troen på mennesket. Vi hylder det frie menneske, der kan leve i fred og fordragelighed med andre, uden at en stærk statsmagt behøver at regulere alle menneskets handlinger. Vi stoler på, at det enkelte menneske bedst selv er i stand til at bedømme, hvordan dets liv skal leves.

For en yderligere uddybning af VU’s holdninger, se da de enkelte politikområder eller principprogrammet.

Scroll til toppen

Tilmeld PBS

Vil du gerne have, at det er lettere for dig at gentegne dig i din lokalforening? Vil du gerne være endnu mere med i den liberale kamp? Så tilmeld dig PBS – så trækkes kontingentet automatisk og uden besvær. Det er legende let!

Udfyld formularen nedenfor og du er godt på vej mod et enklere og lettere medlemskab af Danmarks bedste ungdomspolitiske forening!
Sådan gør du:
1. Find dit medlemsnummer på vu.membersite.dk.
2. Udfyld formularen for automatisk betalingsservice – Klik på linket her OBS: Angiv dit medlemsnummer som kundenummer i formularen.
3. Du er nu tilmeldt PBS og bidrager yderligere til den liberale bevægelse.
Man kan kun tilmeldes PBS, hvis indehaveren af kontoen, der tilmeldes PBS, er over 18!