husk at
stemme
Venstre Ungdom

Skolevalg 2021

Dage
Timer
Minutter

Venstre Ungdoms politik

Læs om alle vores holdninger til skolevalget 2021.
Klik for at læse mere om hver enkelte mærkesag.

Group of young friends at summer festival, drug dealing concept

Læs mere

Akriminaliser alle stoffer

Portrait of senior woman

Læs mere

Askaf arveafgiften

Psychological consultation

Læs mere

Afskaf brugerbetaling på psykologhjælp

Man and Woman Worried For Taxes And Family Budget

Læs mere

Afskaf topskatten

Aerial view of the city of Port-Louis, Mauritius, Africa

Læs mere

Afskaf udviklingsbistanden

Asian kid boy crying behind a metal chain wire mesh fence

Læs mere

Danmark skal tage imod 3000 kvoteflygtninge om året

Mature man construction worker at the construction site in the c

Læs mere

De rigeste skal betale mere i skat

Betting online during a sport match

Læs mere

Forbyd reklamer for betting og spil

Father with a toddler boy walking on beach on summer holiday, having fun.

Læs mere

Færre arbejdstimer om ugen! (30 timers arbejdsuge)

Afro mother and daughter suffering from domestic violence of father

Læs mere

Hårdere straffe for vold

Landing passenger airplane at colorful sunset

Læs mere

Indfør flyafgift

Three girls in swimsuits ad sunglasses make selfie

Læs mere

Mærkning af retoucherede reklamer

Asian schoolgirl studying at elementary school

Læs mere

Niveauinddeling i folkeskolen

Farm meadow

Læs mere

Omlæg dele af landbruget til natur

female journalist taking interview with cheerful mature businessman in formal wear

Læs mere

Privatisér DR

Lunch box with healthy food

Læs mere

Skattebetalt frokost i skolen

Nuclear power plant with cooling towers

Læs mere

Tillad atomkraft

Face of sad young Asian man leaning on fence in the city streets

Læs mere

Totalt asylstop

chalk outline and evidence markers at crime scene

Læs mere

Udtag af DNA på nyfødte til DNA-register til brug til opklaring af forbrydelser

Airsoft military game

Læs mere

Øg forsvarsbudgettet (Brug 2% af BNP på forsvaret)

husk at
stemme
Venstre Ungdom

Scroll to Top

Afkriminaliser alle stoffer

Vi mener, at alle skal have frihed til at leve det liv, de ønsker, så længe det ikke går udover andre. Ingen bestemmer over din krop, det gør du selv. Derfor bestemmer du også selv, hvad du indtager. Vi støtter derfor en fuld afkriminalisering af stoffer, hvor det som udgangspunkt ikke er ulovligt at tage dem og du får ikke en bøde for at have stoffer på dig til eget forbrug. Derudover skal misbrugere hjælpes i højere grad, hvilket kan ske gennem centre, som de kan blive tilbudt.

Afskaf Arveafgiften

Vi mener, at man skal afskaffe arveafgiften fuldstændig. For os giver det ingen mening, at man skal betale skat af de penge, som ens far eller mor har stående på bankkontoen, den dag de desværre går borte. De har allerede betalt skat af de penge, dengang de gik på arbejde og tjente dem. Derfor skal der ikke pålægges en ekstraskat på folks død. Det er uværdigt, når man allerede har betalt skat éngang af dem. Når man dør, skal man selv bestemme, hvem ens penge går til uden ekstra beskatning.

Afskaf brugerbetaling på psykologhjælp

Vi mener, at man skal gøre op med den skæve brugerbetaling i det danske sundhedsvæsen, hvor man får betalt, hvis man brækker sin skulder, men går man ned med stress, skal man selv betale alt. Derfor synes vi, at man skal lave en minimal brugerbetaling på, når man brækker sin skulder eller har brug for psykolog. Betalingen skal ikke være noget, som staten tjener penge på, men det skal gå til at dække alle udgifterne for sundhedsvæsenet, så det ene ikke er gratis, mens psykologhjælp er dyrt.

Afskaf topskatten

Vi mener, at man ikke skal betale vanvittige 60% i skat, hvis man arbejder mange timer, har nattearbejde eller har taget sig en lang uddannelse. Det straffer hårdt arbejde, at man har en topskat og det er vi imod. Vi synes derudover, at man skal hylde innovative idéer og hårdt arbejde mere end man gør i dag. Derfor skal skatten på arbejde sænkes for alle og der skal ikke være en ekstra skat for folk, der tjener lidt mere. Det er uretfærdigt og bunder i misundelse på andres formue og arbejde.

Afskaf udviklingsbistanden

Vi mener, at det ikke giver mening at overføre milliarder af danske kroner til lande, hvis vi ikke er sikre på, at det hjælper de fattigste lande i verden. Intet tyder på, at den udviklingsbistand, vi har i dag, fungerer, fordi den går til korrupte diktaturer, hvor befolkningen ikke bliver rigere eller oplever udvikling. Det er kun diktaturer, der får flere penge til at undertrykke deres egen befolkning og derfor skal man afskaffe udviklingsbistanden så længe vi ved, at den ikke fungerer.

Danmark skal tage imod 3000 kvoteflygtninge om året

Vi mener ikke, at Danmark skal modtage 3000 kvoteflygtninge årligt, da vi synes, at det er for mange. I forhold til Danmarks størrelse og rigdom mener FN, at Danmark bør tage 500 kvoteflygtninge årligt og det ønsker vi, at Danmark gør. Så løfter vi vores internationale ansvar som lille, men rigt land. Det er også et stabilt antal, hvor vi kan sørge for, at de 500 får den nødvendige hjælp af Danmark. Så er vi også sikre på, at vi hjælper de 500 svageste kvoteflygtninge i verden.

De rigeste skal betale mere i skat

Vi mener, ligesom ved topskatten, at skatten ikke skal stige for folk, der går på arbejde, men den skal derimod sættes ned. Vi synes ikke, at nogle skal betale mere i skat. Allerede nu betaler man 50% af sin løn i skat og tjener man en del, betaler man 65%. Vi synes, at alle med et arbejde betaler for meget i skat – også de rigeste. Derfor støtter vi ikke, at de rigeste skal betale mere, men derimod skal vi sørge for, at vi bruger vores skattekroner ordentlig og de går til de svageste.

Forbyd reklamer for betting og spil

Vi mener, at man selv skal have lov til at bestemme, om man vil spille lidt penge på en fodbold- eller tenniskamp. Det er vigtigt, at der eksisterer nogle regler i forhold til alder, når det kommer til at spille om penge, men vi synes, at voksne mennesker over 18 år skal have lov til at bestemme over deres eget liv og deres egne penge. Hvis de så vil bruge lidt af dem på måske at vinde flere penge, så skal de have lov til det og de må også gerne se reklamer for gode odds på TV.

Færre arbejdstimer om ugen! (30 timers arbejdsuge)

Vi mener, at man selv skal have lov til at aftale med sin chef, hvis man gerne vil have flere eller færre timer. Det giver for os ikke mening, at politikere eller fagforeninger skal bestemme, om man arbejder 30 eller 37 timer. Vil man gerne arbejde mere end 30 eller 37 timer, så synes vi, at man skal have lov til det, ligesom hvis man gerne vil gå ned på 30 timer for at have mere tid med ens familie, så må man gerne det. Man skal have lov til at bestemme over sit eget liv og arbejdstimer.

Hårdere straffe for vold

Vi mener, at man skal straffe hårdere end, man gør i dag overfor vold. Det skal man gøre for offerets retsfølelse. I dag får man f.eks. kun op til to års fængsel, hvis man begår en voldtægt. Det synes, vi er alt for lidt og vi synes ikke, at det er retfærdigt overfor offeret, at man kan møde sin voldtægtsmand i Netto to år efter. Derfor skal voldsmænd i fængsel i længere tid og de danske fængsler skal indrettes, så de ikke har for luksuriøse goder som i dag med PlayStation eller bowlingture.

Flyafgift

Vi mener ikke, at man skal lave en afgift på fly. Derimod synes vi, at det er bedre, hvis man laver en generel CO2-skat, som gælder alle, hvor man betaler for den udledning, man har. Det vil betyde, at fly også skal betale for deres udledning, og andre skal det samme, så afgiften ikke kun rammer fly. Folk vil derfor begynde at købe og rejse mere klimavenligt i takt med det bliver billigere, mens klimabelastende køb og rejser bliver dyrere. Det tror, vi er en sundere udvikling end en flyafgift.

Mærkning af retoucherede reklamer

Vi mener ikke, at man skal lave en tvungen mærkning på alle reklamer, hvis man blot har redigeret lyset eller lagt et filter på. Vi synes, at den bedste model vil være, at man kan tillade virksomheder, af frivillig vej, at mærke, hvis deres reklame ikke er retoucheret med et neutralt mærke. Derudover er oplysning om, at virksomhederne retoucherer reklamer vigtigt, så man ved, at ikke alle modeller ser ud som på reklamer, men tvangsmærkning er ikke vejen frem. Det skal være frivilligt.

Niveauinddeling i folkeskolen

Vi mener, at man skal udfordre eleverne på det niveau, hvor de er. Det gælder både de fagligt stærkeste og mindre stærke. Lige nu fungerer undervisningen efter gennemsnitseleven. Så har man lidt svært ved tysk, kan det være svært at følge med, mens hvis man er god til matematik, er undervisningen måske lidt for let. Derfor vil niveauinddeling være med til at gøre, at man får en undervisning, hvor alle lærer noget, hvilket vi mener, er bedst for alle elever uanset, hvilket niveau man er på.

Omlæg dele af landbruget til natur

Vi mener ikke, at man fra statens side skal omlægge landbruget til natur. Hvis man som landmand gerne vil, så synes vi, at der skal laves en ordning, hvor man får en passende kompensation for at omlægge dele af sit landbrug til natur. Det er dog vigtigt, at det foregår frivilligt fra landmandens side, fordi vi ikke mener, at politikere skal komme og lukke lovligt velfungerende erhverv. Vi oplever, at landmændene gerne vil omlægge nogle dele og det er positivt så længe, det er frivilligt.

Privatiser DR

Vi mener, at alle skal have lov til at vælge deres egen TV-udbyder. Man skal ikke tvinges til at betale for DR gennem skatten, som det er i dag, hvis man hellere vil se TV2. Derfor skal DR blive en privatvirksomhed ligesom TV2 og andre, fordi så kan man selv vælge, hvad man vil se af TV, og producerer DR noget dårligt, kan man vælge noget andet. Vi er ikke bange for, at man ikke får neutrale medier, fordi vi betragter DR og TV2 som lige neutrale, derfor er forbrugerens frie valg vigtigst for os.

Skattebetalt/skattefinansieret frokost på skolen

Vi mener ikke, at man skal betale for andres frokost gennem skatten. Vi mener i forvejen, at man betaler for meget i skat, hvis man går på arbejde og vi tror, at en skattefinansieret frokost vil blive virkelig dyrt og det vil kun gå udover den hårdtarbejdende dansker, der allerede betaler halvdelen af sin løn i skat. Vi tror derimod på, at hvis man sænker skatten lidt for alle danskere, så vil man bedre have råd til en god frokost og så kan man selv vælge, hvad man vil have med til frokost.

Atomkraft

Vi mener, at atomkraft kan være en fornuftig del af den grønne omstilling. Vi ser gerne, at Danmark fortsat er et grønt foregangsland og atomkraft er en af de reneste kilder til grøn energi. Derfor synes vi, at man bør forske og udvikle mere på atomkraft i Danmark for at sikre, at vi gør alt, hvad vi kan for at bekæmpe klimakrisen. Nye teknologier har allerede gjort det muligt at sikre, at atomkraft sker forsvarligt og derfor vil det kun være fornuftigt, hvis Danmark gør brug af atomkraft.

Totalt asylstop

Vi mener ikke, at man skal indføre et totalt asylstop i Danmark. Vi mener derimod, at det er vigtigt, at Danmark får styr på antallet af indvandrere, der kommer til Danmark, så vi sikrer, at der ikke kommer flere end, vi har mulighed for at integrere og sørge for, at de kommer i arbejde. Det betyder ikke, at vi skal lukke helt ned og ikke længere være et land, hvor man ikke kan komme for at søge arbejde og en bedre fremtid. Vi har også et ansvar for andre mennesker, som vi ønsker at overholde.

Udtag af DNA på nyfødte til DNA-register til brug til opklaring af forbrydelser

Vi mener, at det er den helt forkerte vej at gå. Hvis man vælger at udtage DNA ved fødsel, fordi man skal opklare nogle forbrydelser mange år efter, så kommer man til at gøre det på alle, selvom langt de fleste danskere aldrig kommer til at begå forbrydelser. Vi mener, at politiet skal have flere ressourcer til at opklare kriminelt, men det skal ikke være gennem at tvinge danskere til at afgive DNA til register eller gennem overvågning, men politiet skal være flere folk til opklaring.

Øg forsvarsbudgettet (Brug 2% af BNP på forsvaret)

Vi mener, at det danske forsvarsbudget burde hæves til 2% af BNP med det samme. Vi har en international forpligtelse overfor vores forsvarssamarbejde, NATO, at alle lande skal betale 2% og derfor er det pinligt, at Danmark i dag ikke gør det. Derudover er det uværdigt overfor vores danske udsendte, at de løber rundt i gammelt udstyr, fordi vi ikke bruger nok penge på vores forsvar og til at købe ordentligt udstyr. Det er i Danmarks interesse at have et stærkt og godt forsvar, det støtter vi.

Tilmeld PBS

Vil du gerne have, at det er lettere for dig at gentegne dig i din lokalforening? Vil du gerne være endnu mere med i den liberale kamp? Så tilmeld dig PBS – så trækkes kontingentet automatisk og uden besvær. Det er legende let!

Udfyld formularen nedenfor og du er godt på vej mod et enklere og lettere medlemskab af Danmarks bedste ungdomspolitiske forening!
Sådan gør du:
1. Find dit medlemsnummer på vu.membersite.dk.
2. Udfyld formularen for automatisk betalingsservice – Klik på linket her OBS: Angiv dit medlemsnummer som kundenummer i formularen.
3. Du er nu tilmeldt PBS og bidrager yderligere til den liberale bevægelse.
Man kan kun tilmeldes PBS, hvis indehaveren af kontoen, der tilmeldes PBS, er over 18!