Principprogram – Klima

I Venstres Ungdom anderkender vi klimakrisen som en af vore tids største globale kriser. 
Det er en krise som Danmark aktivt må tage del i at løse, men eftersom Danmark kun udgør 0,1% af verdens samlede udledning, da er det en krise som skal løses internationalt.

Dansk klimapolitik må aldrig foregå i en osteklokke, hvor vi kun koncentrerer os om vores egen promille, men derimod må vi løse de globale problemer globalt.
Det skal derfor gøres med store europæiske og globale aftaler, hvor vi samtidig sætter vores penge der, hvor de gør mest gavn. 

Nationalt betyder det en markedsbaseret løsning. De økonomiske vismænd har allerede påvist at den klart billigste måde er ved en CO2e-afgift, fremfor den mere planøkonomiske tilgang, som venstrefløjen oftere tyr til hvor de hellere punktbeskatter alle molekyler de får øje på.
En CO2e-afgift er samtidig det klart mest liberale, eftersom at forureneren betaler og udledning af CO2e, må siges at være en negativ eksternalitet. Områder i verden bliver ubeboelige nogen på grund af oversvømmelser og andre af tørke, som en direkte afledt effekt af forhøjelse af CO2 i atmosfæren. 

Afgiften vil samtidig kunne fremme CO2e neutrale teknologier og løsninger, som vi ligeledes kan eksporte til udlandet. En praksis som Danmark har haft stor succes med tidligere, og vi derfor må fortsætte med og gerne investerede flere penge i.

Omvendt, så skal alle afgifter fjernes fra vores CO2e-neutrale valg – det gælder fx afgifter på el, elvarme og elbiler. 

Scroll to Top

Tilmeld PBS

Vil du gerne have, at det er lettere for dig at gentegne dig i din lokalforening? Vil du gerne være endnu mere med i den liberale kamp? Så tilmeld dig PBS – så trækkes kontingentet automatisk og uden besvær. Det er legende let!

Udfyld formularen nedenfor og du er godt på vej mod et enklere og lettere medlemskab af Danmarks bedste ungdomspolitiske forening!
Sådan gør du:
1. Find dit medlemsnummer på vu.membersite.dk.
2. Udfyld formularen for automatisk betalingsservice – Klik på linket her OBS: Angiv dit medlemsnummer som kundenummer i formularen.
3. Du er nu tilmeldt PBS og bidrager yderligere til den liberale bevægelse.
Man kan kun tilmeldes PBS, hvis indehaveren af kontoen, der tilmeldes PBS, er over 18!