Transportpolitik

Fjern registreringsafgiften og indfør roadpricing i stedet (2023)
Registreringsafgiften i Danmark er en stor samt dyr, administrativ byrde, fordi der skal føres en ekstremt stor kontrol med bilforhandlerne. Som supplement til dette skaber den uretfærdig konkurrence, fordi større forhandlere kan få bedre priser på biler. Slutteligt kan købere vælge at gå på kompromis med sikkerhedsudstyr for at få en lavere værdi og dermed registreringsafgift.
I Venstres Ungdom mener vi, at afgiften skal fjernes til fordel for roadpricing, så borgere beskattes efter deres konkrete forbrug af bil, fremfor hvilken værdi deres bil har. Provenuet fra roadpricing skal direkte reinvesteres i vedligehold og etablering af ny forbindelser. Dette skal ske i samme områder, hvorfra provenuet kommer og alene danne baggrund, for i hvilke områder nye forbindelser skal etableres for at lette trængselsudfordringer. Der skal altså ikke omfordeles på tværs af landet. Alt overskud af provenuet skal gives tilbage i form af skattelettelser.

Slip traktorerne løs! (2023)
“Fuck dig din fede ko!” – “Flyt dig dog din åndssvage nar!”
Alt for mange gange er en landmand blevet overhalet af dumme bilister, som ikke gider vente bag en langsomtkørende traktor. Mange gange tager bilisterne dumme beslutninger og laver hasarderede overhalinger, som er til fare for andre i trafikken.
Derfor mener vi i Venstres Ungdom, at vi skal tillade moderne traktorer at køre efter en højere fartgrænse. Nemlig 50 km/t. Den nuværende lov er nemlig forældet og lavet efter bremselængder, der ingenlunde længere er repræsentative. Moderne traktorer er udstyreret med bremsere, som sagtens kan håndtere disse hastigheder, og mange redskaber er udstyret med ekstra luftbremser, hvorfor sikkerheden er helt i top.
Gør trafikken mere sikker, slip traktorerne løs!

Det skal ikke være ulovligt at orientere sig (2021)
Differentierede fartgrænser er fremtidens smarteste måde at sikre optimal anvendelse og optimering af danskernes tid. Det bør være muligt at hæve fartgrænsen, når der er få biler på vejene – f.eks. om natten – eller omkring et vejarbejde, når der ikke er arbejde på Det giver god mening at fartgrænserne på strækninger med fx vejarbejde er lavere end normalt. Men når arbejdet ikke er i gang, og vejen kan bruges som normalt, giver det ikke mening at den sænkede fartgrænse stadig står ved magt, og dermed øger risikoen for en fartbøde, som i øvrigt er til højere takst fordi det er i en zone med vejarbejde. Derfor mener VU, at disse skilte skal være automatiske, så de kan slukkes når de ikke er nødvendige.

Sænk brugerbetaling på Storebæltsbroen! (2021)
I 2019 blev der registreret 13,3 millioner køretøjer på Storebæltsbroen, og de samlede indtægter var på godt 2,9 milliarder kroner. På trods af de kæmpe indtægter, blev kun 900 millioner kroner afsat til afbetaling af broens gæld. Staten tog hele 1,4 milliarder kroner til andre offentlige projekter, mens de sidste millioner gik til drift og vedligeholdelse af broen. Det er fuldstændig moralsk forkert at brugerne af Storebæltsbroen skal betale for andre offentlige projekter. Brugerne skal kun betale for afdraget, drift og vedligeholdelse af broen!
Stop letbane-vanviddet.
Letbanen er en voldsomt omkostningsfuld affære, som har kostet busruter på tværs af regionen. Det giver ikke mening at tage en transportform, der fungerer og afskaffe den, for en letbane, som er ineffektiv, dårligt implementeret og generelt en dårlig investering. Det skal stoppes.

Lad os få den jyske trefork bygget! (2021)
Sammenhængskraften i Danmark er enorm vigtig, hvilket især skabes af vores mobilitet og evne til at komme hurtigt rundt i landet. Vi skal naturligvis have bygget en kattegatforbindelse, eftersom den kun vil øge mobiliteten i landet og dermed binde vores land bedre sammen. Det er til gengæld også nødvendigt, at vi får bygget en Als-Fyn forbindelse. Den vil årligt kunne spare danskerne for over fire millioner rejsetimer og er estimeret til at kunne generere flere arbejdspladser i region Syddanmark.

Scroll to Top

Tilmeld PBS

Vil du gerne have, at det er lettere for dig at gentegne dig i din lokalforening? Vil du gerne være endnu mere med i den liberale kamp? Så tilmeld dig PBS – så trækkes kontingentet automatisk og uden besvær. Det er legende let!

Udfyld formularen nedenfor og du er godt på vej mod et enklere og lettere medlemskab af Danmarks bedste ungdomspolitiske forening!
Sådan gør du:
1. Find dit medlemsnummer på vu.membersite.dk.
2. Udfyld formularen for automatisk betalingsservice – Klik på linket her OBS: Angiv dit medlemsnummer som kundenummer i formularen.
3. Du er nu tilmeldt PBS og bidrager yderligere til den liberale bevægelse.
Man kan kun tilmeldes PBS, hvis indehaveren af kontoen, der tilmeldes PBS, er over 18!