Religionspolitik

Bogafbrænding fordummer den frie debat. Forbud umuliggør den (2023)
Ytringsfriheden er noget af det allermest dyrebare, et demokratisk samfund har at byde på. Som et liberalt folk er det vigtigt, at vi værner om frihedsrettigheder som denne.

Demokratiske værdier deles desværre ikke i alle verdens lande. Særligt i Stormellemøsten har man set sig sur på ytringsfriheden. Attentatforsøget på Kurt Westergaard, angrebet på Charlie Hebdo og henrettelsen af Samuel Paty er blot få eksempler på de autokratiske forsøg på at indskrænke vores demokratiske rettigheder.

I 2023 forsøges det igen med kravet om forbud mod koranafbrænding. Bogafbrændinger er som regel et forsøg på provokation som resultat af idioti, men det kan og må aldrig være årsag til indskrænkning af ytringsfriheden.
Derfor mener Venstres Ungdom, at et ethvert form for forbud mod bogafbrænding er en uacceptabel indskrænkelse af ytringsfriheden.

Religion giver ikke carte blanche til at skære i børn (2021)
I Danmark er det lovligt at skære i sine drengebørns kønsdele, hvis bare man henviser til en 1000 år gammel bog. Dette er skadeligt for drengebørnene og fritager dem fra selv at tage valget om deres krop og deres religion. I Venstre Ungdom mener vi det skal være strafbart at omskære sine børn uden medicinsk indikation.

Scroll to Top

Tilmeld PBS

Vil du gerne have, at det er lettere for dig at gentegne dig i din lokalforening? Vil du gerne være endnu mere med i den liberale kamp? Så tilmeld dig PBS – så trækkes kontingentet automatisk og uden besvær. Det er legende let!

Udfyld formularen nedenfor og du er godt på vej mod et enklere og lettere medlemskab af Danmarks bedste ungdomspolitiske forening!
Sådan gør du:
1. Find dit medlemsnummer på vu.membersite.dk.
2. Udfyld formularen for automatisk betalingsservice – Klik på linket her OBS: Angiv dit medlemsnummer som kundenummer i formularen.
3. Du er nu tilmeldt PBS og bidrager yderligere til den liberale bevægelse.
Man kan kun tilmeldes PBS, hvis indehaveren af kontoen, der tilmeldes PBS, er over 18!