Religionspolitik

Religion giver ikke carte blanche til at skære i børn (2021)
I Danmark er det lovligt at skære i sine drengebørns kønsdele, hvis bare man henviser til en 1000 år gammel bog. Dette er skadeligt for drengebørnene og fritager dem fra selv at tage valget om deres krop og deres religion. I Venstre Ungdom mener vi det skal være strafbart at omskære sine børn uden medicinsk indikation.

Jeg døber dig X Æ A-12 (2020)
Dit navn er en kæmpemæssig del af din identitet og selvopfattelse. Dit navn har simpelthen en så essentiel del i dit liv, at det ALDRIG bør være nogen anden end ens forældre der bør bestemme det. I Danmark har vi de fleste steder et navneregister, som vedligeholdes af det lokale sogn. Vi lever i 2020 i et både multikulturelt og multireligiøst samfund. Derfor giver det ingen mening at det lokale Folkekirke sogn skal bestemme hvad forældre må kalde deres børn. Det er hamrende uliberalt at man på denne måde enten skal vælge et ‘godkendt’ navn eller spørge sødt om man må komme med et nyt. Liberaliser navngivning!

Navneregistrering og -ændring skal behandles ved kommunen (2020)
I Sønderjylland behandles navneregistreringen af kommunen, i resten af Danmark af sognet. Selvfølgelig skal alt navneregistrering ligge ved kommunen, da man skal have mulighed for at fravælge kristendommen. I dag bliver også navneændringer behandlet ved sognet. Det giver ingen mening, at dette skal ligge ved én religion. Gør kommunen ansvarlig for navnregistrering og -ændring.

Liberaliser Folkekirkens finansieringsmodel (2020)
Medens vi venter på, at kirke og stat bliver adskilt, kan vi hjælpe det hele lidt på vej. Den frivillige kirkeskat skal kun gå til kirkelige lønninger og handlinger forbundet med religiøse ritualer. I dag betales præstelønningerne delvist over den almindelige skat; det skal stoppes!

Scroll to Top

Tilmeld PBS

Vil du gerne have, at det er lettere for dig at gentegne dig i din lokalforening? Vil du gerne være endnu mere med i den liberale kamp? Så tilmeld dig PBS – så trækkes kontingentet automatisk og uden besvær. Det er legende let!

Udfyld formularen nedenfor og du er godt på vej mod et enklere og lettere medlemskab af Danmarks bedste ungdomspolitiske forening!
Sådan gør du:
1. Find dit medlemsnummer på vu.membersite.dk.
2. Udfyld formularen for automatisk betalingsservice – Klik på linket her OBS: Angiv dit medlemsnummer som kundenummer i formularen.
3. Du er nu tilmeldt PBS og bidrager yderligere til den liberale bevægelse.
Man kan kun tilmeldes PBS, hvis indehaveren af kontoen, der tilmeldes PBS, er over 18!