Forsvarspolitik

Afskaf værnepligten og indfør værneret (2023)
Forsvaret har så stor en tilslutning i forvejen af folk, som ønsker at forsvare deres land. VU ønsker, at de, som søger militæret, er folk, der ønsker at være i militæret. Man skal sørge for at ligestille kvinder og mænd og stille samme krav uanset køn. På denne måde vil man sikre sig, at tilslutning stadig er høj til forsvaret. Hvis Danmark ikke er et land værd at beskytte, har vi helt klart flere indenrigsproblemer end værnepligten. Lad falde, hvad ikke kan bestå.

Åben op for øst i NATO (2022)
Lige nu er NATO en lukket klub for europæiske lande, samt Canada og USA. Selvom vi arbejder tæt sammen med lande som New Zealand, Australien, Sydkorea og Japan, er de udelukket fra vores alliance. Da truslen fra Kina er voksende, vil det kun styrke NATO’s globale position, hvis disse lande i Stillehavet kunne indlemmes i NATO. Derfor mener VU at man skal afskaffe NATO’s artikel 6 og 10, som gør at ikke-europæiske lande ikke kan indlemmes i NATO. Vi har brug for vores venner på den anden side af kloden i det kommende århundrede – Kinas århundrede.

Afvæbn slyngelstaterne! (2022)
I februar 2022 vedtog Belarus i en folkeafstemning, at landet blandt andet skulle kunne have atomvåben. Iran har også yderligere nærmet sig kapaciteten til at producere atomvåben, siden iran-aftalen blev skrottet. Det er en bekymrende tendens at en række slyngelstater begynder at tilegne sig masseødelæggelsesvåben.  

Eksistensen af atomvåben har vedligeholdt freden mellem stormagterne lige siden 1945, men når utilregnelige ledere af slyngelstater såsom Lukashenko, Kim Jong-Un og præstestyret i Iran begynder at anskaffe atomvåben, har det den modsatte effekt. Det er destabiliserende for nærområderne, også bruger blot disse stater blot våbnene til at vedligeholde jerngrebet over deres befolkning, og cementerer derfor bare deres magt. Derfor mener VU, at Danmark aktivt skal arbejde imod en yderligere udbredelse af atomvåben.

Arktis i fokus! (2021)
Løbet af de sidste år er Arktis begyndt at spille en større og større rolle. Klimaforandringerne og den svindende polaris har afgørende betydning for det arktiske område, hvad der før var is vil i fremtiden blive til et nyt farvand. Danmark og rigsfællesskabet besidder kæmpemæssige arealer deroppe, det gør russerne uheldigvis også. Desværre er vores forsvar i sin nuværende form bare ikke i stand til overhovedet at kunne overvåge området. I Arktis sejler Danmark lige nu i en tømmerflåde, i mens at hajerne kredser om os, de kan lugte blod. Hvis vi ikke har lyst til at blive misbrugt af stormagterne, så er vi simpelthen nødt til at være bedre oprustet. Venstres Ungdom mener derfor at der skal bruges markant flere penge på det danske forsvar, hvoraf der heftigt skal investeres i midler til brug i Arktis.

Scroll to Top

Tilmeld PBS

Vil du gerne have, at det er lettere for dig at gentegne dig i din lokalforening? Vil du gerne være endnu mere med i den liberale kamp? Så tilmeld dig PBS – så trækkes kontingentet automatisk og uden besvær. Det er legende let!

Udfyld formularen nedenfor og du er godt på vej mod et enklere og lettere medlemskab af Danmarks bedste ungdomspolitiske forening!
Sådan gør du:
1. Find dit medlemsnummer på vu.membersite.dk.
2. Udfyld formularen for automatisk betalingsservice – Klik på linket her OBS: Angiv dit medlemsnummer som kundenummer i formularen.
3. Du er nu tilmeldt PBS og bidrager yderligere til den liberale bevægelse.
Man kan kun tilmeldes PBS, hvis indehaveren af kontoen, der tilmeldes PBS, er over 18!