Udenrigspolitik

VU støtter et Frit Hong Kong og Frit Tibet (2023)
Diktaturstatens Kinas greb om Hong Kong, Tibet og andre asiatiske stater er forrykt, og enhver demokratisk stat bør tage afstand til det. Om det handler om et kort i ZOO eller menneskerettigheder i Hong Kong. Vi skal altid sætte menneskerettigheder over frihandel.

Danmark skal anerkende det palæstinensiske folk (2023)
Danmark skal anerkende det palæstinensiske folks ret til selvbestemmelse og beskyttelse mod undertrykkelse. Denne anerkendelse skal være med til at beskytte borgenes mulighed til at bo uden frygt for at deres hjem bliver bombet, eller at deres børn bliver ”anholdt” på vej til skole. Dermed skal anerkendelsen være med til at kritisere Israels behandling af de palæstinensiskes borgers rettigheder.

Ukraine skal ind i NATO! (2023)
I VU er der ingen tvivl om, at Ukraine burde være i NATO!

Derfor mener VU, at NATO, af egen kraft, skal udarbejde og tilbyde et roadmap for, hvordan et NATO-medlemskab bliver opnåeligt for Ukraine.

Asyl til demokratiske dissidenter (2021)
Det sidste årti har vi set en træls tendens: drømme om folkestyre der bliver knust verden over. De folk der kæmper for demokratiet i deres hjemland sætter meget på spil, deres familie, deres ry, ja selv deres eget liv. Moderne overvågningsmetoder gør det endda endnu nemmere for autoritære regimer verden over at slå ned på utilfredsheden. Om så det er i Hong Kong, Hviderusland eller Syrien, så ser vi gang på gang håbet blive kvalt. Skal vi, i lille Danmark, kunne gøre en forskel i den store verden, for at sprede demokratiet, bør vi forsøge at beskytte dem, som vover halsen for friheden. Derfor mener Venstres Ungdom at Danmark, bør give nemmere adgang til opholdstilladelse for demokratiske dissidenter.

Flere kolde hænder i omverdenen (2021)
Den danske udenrigstjeneste er et vigtigt bindeled mellem Danmark og omverdenen, og har i dag en masse forskellige opgaver, såsom at hjælpe danskere i udlandet eller at udføre dansk udenrigspolitik i det givne land. Heraf afhænger særligt danske virksomheder meget af udenrigspolitik, hvis de ønsker at føre forretning i udlandet. Desværre er den danske udenrigstjeneste både underbemandet og underfinansieret. Dette har den trælse effekt, at Danmark ikke er repræsenteret i visse områder i verdenen – dette er især særligt problematisk, når vi har udviklingsprojekter i gang i landet. Skal Danmark kunne gøre en forskel i verdenen, samt i højere grad hjælpe danske borgere og virksomheder i udlandet, så skal der investeres yderligere i den danske udenrigstjeneste.

Send pandaerne tilbage til Kina (2021)
Kina er ikke et land. Danmark og danskerne skal tilpasse deres opførsel for at tilfredsstille. Kina er en ussel diktaturstat, der undertrykker befolkningen, ikke anerkender internationale spilleregler og, hvor menneskerettighederne er ikke eksisterende. Danmark har allerede gjort alt for meget for at opfylde kinesernes dagsorden, og det er på tide at vi siger stop. Det første skridt i den rigtige retning er at sende pandaerne i Københavns Zoo tilbage til Kina. Udover det store politiske offer, så har pandaerne kostet de danske skatteydere op mod 260 millioner kr.. Penge der kunne være brugt på noget mere fornuftigt. Derfor mener Venstres Ungdom at Danmark skal sige stop over for Kina, og at vi skal sende pandaerne tilbage.

Danmark skal ikke involveres i endnu en afghanistankrig (2021)
Den seneste periode i Afghanistan har været præget af en bekymrende fremmarch fra Taliban, der har fundet fodfæste efter ellers at være blevet slået markant tilbage. Det er selvfølgelig dybt bekymrende for afghanske borgere, men det må ikke blive en løftestang til at vi skal geninvestere i at sende soldater til Afghanistan. Venstres Ungdom mener, at vi må finde andre måder at støtte afghanerne på, der ikke indebærer at vi sender danske borgere tilbage i en farlig krigszone.

Konventionerne er til for vores skyld! (2021)
De internationale konventioner omtales tit i dansk politik, desværre er det næsten altid i en negativ tone. Der snakkes hovedsageligt om hvad de forhindrer os i at gøre. Konventionerne er til for at sikre rettigheder for både menneske og stat. De er til for at vi kan straffe dem som overtræder den røde linje.  En verden der i opgør med traktater og konventioner er en hvor slynglerne trives. Et stærkt internationalt samarbejde mellem demokratiske lande er nødvendigt hvis vi skal skabe en bedre verden – konventionerne er et produkt af sådan et samarbejde. Derfor mener Venstres Ungdom, at vi i Danmark skal værne op om de internationale konventioner.

Scroll to Top

Tilmeld PBS

Vil du gerne have, at det er lettere for dig at gentegne dig i din lokalforening? Vil du gerne være endnu mere med i den liberale kamp? Så tilmeld dig PBS – så trækkes kontingentet automatisk og uden besvær. Det er legende let!

Udfyld formularen nedenfor og du er godt på vej mod et enklere og lettere medlemskab af Danmarks bedste ungdomspolitiske forening!
Sådan gør du:
1. Find dit medlemsnummer på vu.membersite.dk.
2. Udfyld formularen for automatisk betalingsservice – Klik på linket her OBS: Angiv dit medlemsnummer som kundenummer i formularen.
3. Du er nu tilmeldt PBS og bidrager yderligere til den liberale bevægelse.
Man kan kun tilmeldes PBS, hvis indehaveren af kontoen, der tilmeldes PBS, er over 18!