IT-politik

Integrér teknologi og AI ansvarligt i undervisningen, i stedet for at frygte det (2023)
Den teknologiske udvikling går hurtigt, og det skal vores uddannelsesinstitutioner afspejle. Hvis vores løsning er at skabe forbud efter forbud, vil udviklingen løbe fra os.
Vores uddannelsesinstitutioner bør derfor inkorporere teknologi og AI i undervisningen, hvor det er relevant, så eleverne kan blive teknologisk stærke og integrerede i den teknologi, som er vores hverdag på nuværende tidspunkt.

Nej tak til international overvågning (2022)
FISA 702 er en amerikansk lovgivning, der giver amerikanske efterretningstjenester lov til at kigge såkaldte ‘electronic communication providers’ over skulderen for at se, hvilken persondata, de har liggende. Cloud-leverandører i USA hører til i den kategori. Executive order 12333 »gør det muligt for NSA at få adgang til oplysninger, der er i »transit« til USA, ved at tilgå de undersøiske kabler, der ligger på havbunden i Atlanterhavet, og at indsamle og opbevare disse oplysninger, før de når til USA og dér bliver undergivet FISA’s bestemmelser,« står der i betragtning 63 i Schrems II-dommen. Cloud Act giver amerikanske myndigheder ret til at anmode amerikanske virksomheder om at udlevere data, uanset hvor i verden den er opbevaret. Ingen myndighed skal kunne have ret til at overvåge deres borgeres færden online eller indgå aftaler med andre landes myndigheder der krænker borgernes privatliv. 

Styrkelse af ytringsfriheden online (2022)
Politikerne i EU har vedtaget, at der skal slås hårdt ned på misinformation, og hvis selskabet ikke fjerner det indenfor 24 timer skal de betale 6% af deres globale omsætning. Det er selvfølgelig en krænkelse af ytringsfriheden der normalt ellers gælder online. Ydermere kan det betyde at tech-selskaber vil sætte strenge krav til hvad der må lægges op og derved gøre det svært for borgerne at komme til orde og råbe magthaverne op. 

Ændring af straffeloven § 279 (2022)
Hver dag oplever flere mennesker at blive udsat for svindel eller digital bedrageri. Det kan være en Gucci-taske, man køber, som viser sig at være en billig kopi fra Kina. “For bedrageri straffes den, som, for derigennem, at skaffe sig eller andre uberettiget vinding, ved retsstridigt at fremkalde, bestyrke eller udnytte en vildfarelse.” Således lyder paragraffen i dag, men hvis du bliver digitalt bedraget, så kan paragraffen ikke hjælpe dig, og det er i stedet markedsføringsloven og/eller aftalelovens bestemmelser, der skal hjælpe dig. Af den grund skal vi have tilføjet et tillæg til straffelovens § 279, så det for fremtiden ligeledes vil omfatte at vildlede folk online. 

Begræns statens muligheder for at få adgang til private data (2022)
Når en myndighed ønsker kundedata fra en interaktiv computer service udbyder, så skal de berørte kunder af disse services have en ret til at få at vide, at en eller flere myndigheder får adgang til deres data, undtagen i særlige situationer. Det skal være lettere for computer service udbyder at udfordre myndigheders forespørgsel om adgang til kundedata uden dommerkendelse. Ingen myndighed skal kunne have ret til at overvåge deres borgeres færden online, eller indgå aftaler med andre landes myndigheder, der krænker borgernes privatliv.

Scroll to Top

Tilmeld PBS

Vil du gerne have, at det er lettere for dig at gentegne dig i din lokalforening? Vil du gerne være endnu mere med i den liberale kamp? Så tilmeld dig PBS – så trækkes kontingentet automatisk og uden besvær. Det er legende let!

Udfyld formularen nedenfor og du er godt på vej mod et enklere og lettere medlemskab af Danmarks bedste ungdomspolitiske forening!
Sådan gør du:
1. Find dit medlemsnummer på vu.membersite.dk.
2. Udfyld formularen for automatisk betalingsservice – Klik på linket her OBS: Angiv dit medlemsnummer som kundenummer i formularen.
3. Du er nu tilmeldt PBS og bidrager yderligere til den liberale bevægelse.
Man kan kun tilmeldes PBS, hvis indehaveren af kontoen, der tilmeldes PBS, er over 18!