Nej tak til international overvågning (2022)
FISA 702 er en amerikansk lovgivning, der giver amerikanske efterretningstjenester lov til at kigge såkaldte ‘electronic communication providers’ over skulderen for at se, hvilken persondata, de har liggende. Cloud-leverandører i USA hører til i den kategori. Executive order 12333 »gør det muligt for NSA at få adgang til oplysninger, der er i »transit« til USA, ved at tilgå de undersøiske kabler, der ligger på havbunden i Atlanterhavet, og at indsamle og opbevare disse oplysninger, før de når til USA og dér bliver undergivet FISA’s bestemmelser,« står der i betragtning 63 i Schrems II-dommen. Cloud Act giver amerikanske myndigheder ret til at anmode amerikanske virksomheder om at udlevere data, uanset hvor i verden den er opbevaret. Ingen myndighed skal kunne have ret til at overvåge deres borgeres færden online eller indgå aftaler med andre landes myndigheder der krænker borgernes privatliv.
Styrkelse af ytringsfriheden online (2022)
Politikerne i EU har vedtaget, at der skal slås hårdt ned på misinformation, og hvis selskabet ikke fjerner det indenfor 24 timer skal de betale 6% af deres globale omsætning. Det er selvfølgelig en krænkelse af ytringsfriheden der normalt ellers gælder online. Ydermere kan det betyde at tech-selskaber vil sætte strenge krav til hvad der må lægges op og derved gøre det svært for borgerne at komme til orde og råbe magthaverne op.
Ændring af straffeloven § 279 (2022)
Hver dag oplever flere mennesker at blive udsat for svindel eller digital bedrageri. Det kan være en Gucci-taske, man køber, som viser sig at være en billig kopi fra Kina. “For bedrageri straffes den, som, for derigennem, at skaffe sig eller andre uberettiget vinding, ved retsstridigt at fremkalde, bestyrke eller udnytte en vildfarelse.” Således lyder paragraffen i dag, men hvis du bliver digitalt bedraget, så kan paragraffen ikke hjælpe dig, og det er i stedet markedsføringsloven og/eller aftalelovens bestemmelser, der skal hjælpe dig. Af den grund skal vi have tilføjet et tillæg til straffelovens § 279, så det for fremtiden ligeledes vil omfatte at vildlede folk online.
Begræns statens muligheder for at få adgang til private data (2022)
Når en myndighed ønsker kundedata fra en interaktiv computer service udbyder, så skal de berørte kunder af disse services have en ret til at få at vide, at en eller flere myndigheder får adgang til deres data, undtagen i særlige situationer. Det skal være lettere for computer service udbyder at udfordre myndigheders forespørgsel om adgang til kundedata uden dommerkendelse. Ingen myndighed skal kunne have ret til at overvåge deres borgeres færden online, eller indgå aftaler med andre landes myndigheder, der krænker borgernes privatliv.
Fjern ANPG-kameraer (2020)
AutomatiskNummerPladeGenkendelse-kameraer hænger på mange motorvejsbroer i Danmark og overvåger flere hund-rede tusinde biler om dagen. Foruden de stationære ANPG-kameraer, forsøger ordensmagten sig nu med mobile, som installeres på politibiler, overvåger alt forbi kørende og lager information. Alles nummerplade bliver fotograferet og gemt, så staten altid ved, hvor du befinder dig. Det er i bedste George Orwell-stil, at politiet konstant får flere beføjelser til at bruge og gemme den data, som de vil. Nej tak til overvågning, som gør alle til mistænkte!