Kulturpolitik

Afskaf kunststøtten (2022)
Kunststøtten tager 480 mio. kr. fra helt almindelige hårdtarbejdende danskere, og giver dem til en lille elite. Det er ikke statens opgave at omfordele penge fra borgerne til enkelte grupper af kulturlivet der skal være smagsdommere for hvad kunst er. Statens kunststøtte er et misbrug af statens penge, og kan disse kunstnerne ikke leve af deres kunst, er der gode muligheder for at finde beskæftigelse i de produktive erhverv. Vi ønsker et frit og dynamisk kulturliv og et opgør med en passiviserende stat, der kvæler det private initiativ. Derfor ønskes der med denne resolution at få fjernet statslig støtte til Arkitektur, design og kunsthåndværk, billedkunst, film, litteratur, musik og scenekunst. Så der stadig er plads til at kommunerne kan have et lokalt forankret kulturliv med gode sportsforeninger der er med til at sikre sammenhængskraften.

Modtage blod som barn Jehovas vidner (2022)
I VU tror vi på at statens rolle i det liberale verdensbillede kæmper for individernes rettigheder, blandt andet retten til egen krop, derfor synes vi ikke at familier skal have lov til at sige nej til at lade børn modtage blod, som blandt andet Jehovas Vidner gør i dag. 

Stop statsstøttet smagsdommeri – nedlæg etisk råd (2022)
Folketingets medlemmer er valgt til at tage beslutninger – også om etiske svære dilemmaer. Desværre har vi i dag Etisk Råd, som i praksis fungerer som politiske smagsdommere, der de facto tager beslutninger om vigtige politiske emner, som i stedet burde debatteres partierne og politikerne imellem. På mange måder giver det mening, at såkaldte eksperter giver deres perspektiv tilkende i forbindelse med udarbejdelsen af lovgivning, men der findes i forvejen et hav af NGO’er, interesseorganisationer og andre med ekspertviden, som giver deres mening tilkende ifm. lovudarbejdelsen, uden at de er støttede af staten. Derfor skal vi afskaffe Etisk Råd, og dermed fjerne alt statsstøttet smagsdommeri. 

BEVAR KONGEHUSET (2021)
I Danmark er vi så heldige at have en institution, der fungerer som et unikt samlingspunkt for hele landet, og som formår at bringe individer sammen på kryds og tværs af geografiske, økonomiske, kulturelle og politiske forskelle. Denne institution er samtidig økonomisk rentabel for Danmark. Derfor er det sund fornuft at bevare det danske kongehus, som størstedelen af befolkningen holder så meget af.

Scroll to Top

Tilmeld PBS

Vil du gerne have, at det er lettere for dig at gentegne dig i din lokalforening? Vil du gerne være endnu mere med i den liberale kamp? Så tilmeld dig PBS – så trækkes kontingentet automatisk og uden besvær. Det er legende let!

Udfyld formularen nedenfor og du er godt på vej mod et enklere og lettere medlemskab af Danmarks bedste ungdomspolitiske forening!
Sådan gør du:
1. Find dit medlemsnummer på vu.membersite.dk.
2. Udfyld formularen for automatisk betalingsservice – Klik på linket her OBS: Angiv dit medlemsnummer som kundenummer i formularen.
3. Du er nu tilmeldt PBS og bidrager yderligere til den liberale bevægelse.
Man kan kun tilmeldes PBS, hvis indehaveren af kontoen, der tilmeldes PBS, er over 18!