VU lancerer nyt psykiatriudspil!

Alt for mange unge i nutidens Danmark må knække sammen og give fortabt. Statistikkerne er mange og maler alle et ubehageligt billede. Forekomsten af angst, depression og ligende er markant højere i Danmark end resten af verden – og her er det specielt os unge der bonger negativt ud.

Dette kan der være mange grunde til, men det hjælper ikke at vi i årevis har underfinansieret og underprioriteret psykiatrien. Det holder simpelthen ikke at vi har en underfinansieret psykiatri, når vi i disse år har mere brug for den end nogensinde. Derfor lancerer Venstres Ungdom idag et nyt psykiatriudspil, der tager fag om problemernes rod og dermed tager et fundamentalt opgør med mange års fejlslagen politik.

Selv vi liberale kan ikke komme udenom at skulle erkende at psykiatrien i for lang tid, har været for underfinansieret. Det har skabt et slidt og udkørt system hvoraf den mest simple følgevirkning også har været en af de mest skadelige – de evigt stigende ventelister!

Det er det måske mest fundamentale problem i psykiatrien og problemet som forgrener sig ned gennem hele systemet, med utallige følgesygdomme som afledt effekt.

Dog skal man være påpasseligt med ikke at institutionalisere og sygeliggøre en hel generation unødigt. Autonomien og hensynet til individet må altid stå højest – selv når det kommer til neurodivergente personer og psykiatrien som helhed. Det er et bærende princip i liberalismen og også sund fornuft og basal medmenneskelighed.

Der er behov for at redde psykiatrien. Her er vores bud på hvordan: En psykiatri i balance

Scroll to Top

Tilmeld PBS

Vil du gerne have, at det er lettere for dig at gentegne dig i din lokalforening? Vil du gerne være endnu mere med i den liberale kamp? Så tilmeld dig PBS – så trækkes kontingentet automatisk og uden besvær. Det er legende let!

Udfyld formularen nedenfor og du er godt på vej mod et enklere og lettere medlemskab af Danmarks bedste ungdomspolitiske forening!
Sådan gør du:
1. Find dit medlemsnummer på vu.membersite.dk.
2. Udfyld formularen for automatisk betalingsservice – Klik på linket her OBS: Angiv dit medlemsnummer som kundenummer i formularen.
3. Du er nu tilmeldt PBS og bidrager yderligere til den liberale bevægelse.
Man kan kun tilmeldes PBS, hvis indehaveren af kontoen, der tilmeldes PBS, er over 18!