Derfor skal man stemme JA 1.juni

Venstres Ungdom ønsker at forsvarsforbeholdet afskaffes, og dermed at man stemmer ”ja” til folkeafstemningen den 1. juni 2022. Dette gør vi, da Venstres Ungdom både mener dette vil styrke det dansk forsvarspolitik og samtidig øge Danmarks indflydelse i EU.

Et stærkt forsvar og mere indflydelse

At deltage i det europæiske forsvarssamarbejde vil styrke det danske forsvar på flere områder. Det vil give danske soldater muligheden for at deltage i europæiske træningsøvelser – hvilket også vil gavne vores samarbejde i NATO.. Vi kan og bør ikke stå alene i vores forsvarspolitik men i stedet samarbejde med vores allierede. Som et af de mest digitaliserede lande i EU er Danmark særligt sårbart for cyber-angreb. En afskaffelse af forsvarsforbeholdet vil blandt andet betyde, at Danmark ikke skal stå alene med vores cybersikkerhed.

Udover dette vil Danmark også økonomisk kunne drage fordel af en afskaffelse af forsvarsforbeholdet, da vi så kan være med i de fællesindkøb, som sker igennem EU. En afskaffelse af forsvarsforbeholdet vil give Danmark afgørende indflydelse også på EU’s forsvars- og sikkerhedspolitik. Som situationen er nu, er Danmark udelukket fra at deltage i møder i EU om disse emner – hvor alle lande har vetoret, når det gælder militære operationer som EU deltager i – en vetoret, som Danmark i dag står for uden. 


Aflivning af myter

Rigtigt meget af debatten omkring forsvarsforbeholdet, bliver desværre forplumret af myter og falsk information. 
For det første siger mange, at vi ikke har behov for at deltage i EU-samarbejdet om forsvar, da vi allerede aktivt er en del af NATO. Der er intet modsætningsforhold imellem at deltage i NATO og EU-forsvarssamarbejdet – tværtimod, vil det også kunne styrke vores NATO-deltagelse, at vi samarbejder bedre i EU. 

En af de hyppigste frygter, er at en afskaffelse af forsvarsforbeholdet vil betyde, at Danmark skal deltage i en EU-hær. Der findes ingen EU-hær, og det er et komplet urealistisk scenarie, at der skulle opstå en EU-hær. Danmark kommer ikke til at skulle sende soldater afsted, fordi andre EU-lande bestemmer det – vi vil stadig have fuldstændig kontrol over vores forsvarspolitik. Forskellen vil være, at vi får lov til at deltage i de projekter og samarbejder, som vi har lyst til – modsat i dag, hvor vi slet ikke har lov til det. 

Derfor ønsker vi i Venstres Ungdom at du stemmer ja den 1. juni 2022 – det vil styrke Danmarks sikkerhed, øge vores indflydelse i EU, og give os muligheden for at være med i de samarbejder, som giver mening for Danmark. 

Scroll to Top

Tilmeld PBS

Vil du gerne have, at det er lettere for dig at gentegne dig i din lokalforening? Vil du gerne være endnu mere med i den liberale kamp? Så tilmeld dig PBS – så trækkes kontingentet automatisk og uden besvær. Det er legende let!

Udfyld formularen nedenfor og du er godt på vej mod et enklere og lettere medlemskab af Danmarks bedste ungdomspolitiske forening!
Sådan gør du:
1. Find dit medlemsnummer på vu.membersite.dk.
2. Udfyld formularen for automatisk betalingsservice – Klik på linket her OBS: Angiv dit medlemsnummer som kundenummer i formularen.
3. Du er nu tilmeldt PBS og bidrager yderligere til den liberale bevægelse.
Man kan kun tilmeldes PBS, hvis indehaveren af kontoen, der tilmeldes PBS, er over 18!