Politisk Udvalg
VU’s politiske udvalg er organisationens politiske maskinrum og liberale idéfabrik. Udvalget består af en formand for udvalget, en række ordførere og to fritvalgte medlemmer. Det er deres fælles opgave at varetage politikudviklingen i organisationen og søge politisk indflydelse. Derudover producerer udvalget artikler til vu.dk og tilbyder en bred vifte af politiske oplæg til VU’s lokalforeninger. Nedenfor kan du se en oversigt over medlemmerne af Politisk Udvalg:
Som medlem af VU er der rig mulighed for at engagere sig i den politiske proces inden for det fagområde, man interesserer sig for. Hver ordfører har en politikgruppe, som er åben for alle VU’s medlemmer, og som giver dig mulighed for at dygtiggøre dig inden for argumentation, artikelskrivning, giver dig relevante politiske tilbud og kører løbende debatter om aktuelle og ideologiske emner inden for netop det, du interesserer dig for.
Politisk Udvalg står også for udviklingen af medlemmernes retoriske og kommunikative redskaber. Herunder VU’s Debattørkorps. VU bliver ofte inviteret ud på skoler, gymnasier og andre steder for at fortælle om liberal politik og repræsentere vores holdninger i paneldebatter. Er du udstyret med en skarp tunge, og har du mod på at repræsentere VU udadtil, er debattørkorpset sikkert noget for dig.
Ovenstående beskrivelse er langt fra udtømmende, men fortæller lidt om det vigtigste arbejde i Politisk Udvalg.
Politikgrupper
Hvis du har lyst til at diskutere og udvikle politik så skal du følge grundigt med nu. Det er nemlig sådan, at hver ordfører i VU styrer et politisk underudvalg. I udvalget foregår der en masse spændende ting: Der bliver udviklet konkret politik, der bliver udarbejdet interessante indlæg til diverse medier, der bliver planlagt pressestunts og så bliver der ikke mindst diskuteret en masse politik. Med andre ord: Hvis du har lyst til at beskæftige dig indgående med politik så er det i de enkelte udvalg det foregår.
Hvis du ønsker at være med, kræver det at du sender en ansøgning, som skal godkendes på det efterfølgende landstyrelsesmøde. Udover dette kræver udvalgene gå-på-mod og ekstraordinær interesse for området.
Nedefor kan du finde oplysninger om de enkelte udvalg, og de ordførere du kan kontakte, hvis du har spørgsmål til de enkelte udvalg.
Aktivitets- & Kampagneudvalget
VU’s Aktivitets- og Kampagneudvalg (AKU) er det udvalg, der er ansvarlig for at vores liberale holdninger og budskaber bliver kommunikeret ud til den danske ungdom. Det er udvalgets arbejde at udvikle og udforme forskellige kampagner på løbende basis. Der er dog først og fremmest fokus på koordinere de to store kampagner i hhv. foråret og efteråret i tæt samarbejde med den enkelte lokalforening.
En typisk VU-kampagne består ikke nødvendigvis kun af traditionelle flyers og plakater, men også af dertilhørende hjemmesider, Youtube-videoer og fremstød på Facebook. Vi prøver hele tiden at finde på nye gode medier, hvorigennem vi kan sprede vores kampagner.
Kursusudvalget
VU’s kursusudvalg står for VU’s nationale kursussektor. Det er kursusudvalget, der arrangerer og sørger for alt det praktiske i forbindelse med den årlige Landskonference i starten af januar, de to årlige kurser (forår og sommer) samt VU’s introkurser.
Kompetenceudvikling er en af de helt centrale fordele ved at være medlem af VU. På VU’s kurser har man mulighed for at tilegne sig kompetencer og egenskaber, som er yderst brugbare både i politik men også arbejds- og studiemæssigt. I kursusudvalget har vi fokus på at optimere kompetenceudvikling, samt at sørge for, at den er er tidssvarende og nytænkende. Derudover har vi fokus på at byde på nye oplevelser og tilbud på kurserne, så kurserne fortsat kan aktiverer nye medlemmer og fastholde de gamle medlemmer.
Kursusudvalget kan herudover også tilbyde lokale kurser til VU’s lokalforeninger. Disse kan være kurser i tale- og argumentation, motivation, fundraising og medlemshvervning. Er din lokalforening interesseret i et regionalt kursus, så kontakt formanden for Kursusudvalget.
Internationalt udvalg
Venstres Ungdoms internationale udvalg arbejder for at det frie og rige liv vi nyder så godt af i Danmark ikke kun er os forundt. Som liberale har vi et naturligt internationalt udsyn for at udbrede den frie tanke ude i verden. Venstres Ungdoms internationale arbejde kommer til udtryk ved politiske og kampagnemæssige studieture til udlandet, deltagelse i vores internationale paraplyorganisationer og ved udviklingsarbejde ved tværpolitiske projekter.
Studieture:
Studieturene er en stor del af det internationale arbejde i VU. Her kan flere VU’ere tage del i det internationale arbejde, blive dygtigere og klogere – og give ny viden videre til hele foreningen.
I det seneste år har der været arrangeret studieture til følgende destinationer:
- Budapest i Ungarn
- Tel Aviv og Jerusalem i Israel
- Belfast i Nordirland
- Bruxelles i Belgien
- Nevada og Utah i USA
Venstres Ungdom er medlem af følgende internationale paraplyorganisationer:
- European Liberal Youth (LYMEC)– Den europæiske liberale og radikale ungdomsorganisation med tilknytning til ALDE, den liberale og radikale gruppe i Europa-Parlamentet.
- International Federation of Liberal Youth (IFLRY)– Verdens største paraplyorganisation for liberale og radikale unge.
- Ungdommens Nordiske Råd (UNR)– Et forum tilknyttet Nordisk Råd og Nordisk Ministerråd for alle ungdomspolitiske organisationer i Norden.
Ovenstående paraplyorganisationer arrangerer flere gange årligt en række seminarer og kongresser, hvor alle medlemmer kan søge om at komme med. Disse seminarer og konferencer slås op på Facebook-gruppen for VU’s internationale arbejde og på Facebook-siden for VU’s internationale arbejde.
Projektgrupper:
Det internationale arbejde består også af en række åbne projektgrupper som gennem Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) sendes til udviklingslande for at finde partnerskabsforeninger og for at starte politisk udviklingsarbejde. Et konkret eksempel på det sidstnævnte er Marokko-projektet, hvor VU, DUF og Moroccan Young Decision Makers siden 2015 har haft et partnerskab, hvor vi gennem bl.a. konferencer og seminarer forsøger at aktivere og engagere unge marokkanere i at deltage aktivt i landets demokratiske beslutningsprocesser.
Udviklingsudvalget
Udviklingsudvalget (UVU) er VU’s organisatoriske indsatspatrulje. UVU har det samlede ansvar for medlemsudviklingen og udviklingen i lokalforeningerne.
Udvalget består af 6 medlemmer valgt af landsstyrelsen. Dertil kommer to medlemmer af forretningsudvalget og landsnæstformanden, som er formand for udvalget. Udvalgets arbejde består i at støtte og styrke alle landets lokalforeninger til at få forløst sit potentiale. Derudover er der for UVU et særligt fokus på at hjælpe nye lokalforeninger med at blive etableret og selvkørende.
Arbejdet i Udviklingsudvalget er alsidigt og spændende. Som medlem er man medvirkende til at udvikle VU’s organisation fra bunden og man får konkret indflydelse på hvordan fremtidens organisation kommer til at se ud. Udvalget består i dag både af meget erfarne og nyere medlemmer. Og der er altid brug for flere. Vælger du at engagere dig i udviklingsarbejdet, kommer du til at lære organisationen at kende indefra, mens netværksmulighederne praktisk talt er uovertrufne.
Ovenstående beskrivelse er naturligvis langt fra udtømmende og fortæller kun det vigtigste om Udviklingsudvalgets arbejde.